Depay og Braithwaite på tavlen i imponerende Barca-sejr

Lukas Jepsen - 8. august 2021

Efter en meget hård uge for FC Barcelona, var der søndag aften igen fokus på det, det hele handler om – fodbold.

Havde det ikke været for Lionel Messis chokerende afsked med Barcelona, kunne søndagens kamp mod Juventus have været et glimt tilbage i tiden, da Messi og Ronaldo år efter år kæmpede om hæderen i La Liga, men kun portugiseren var at finde på banen, da kampen blev sparket i gang på Estadi Johan Cruyff.

Kampen startede præcist som Ronald Koeman kunne have ønsket sig, da hjemmeholdet tog føringen efter bare tre minutter. Nyindkøbet Yusuf Demir assistere endnu en ny spiller, Memphis Depay, der nu har scoret tre mål i sine fire kampe for Barca.

Da kampen stadionuret rundede ti minutter, holdt publikum et minuts bifald til ære for Messi.

Måske har denne uges udfordringer været en motivation for truppen. Uanset hvad, spillede Barca flot fodbold, og var flere gange i første halvleg tæt på, at fordoble føringen. Blandt andet tvang Martin Braithwaite, efter flot spil af Antoine Griezmann, en fantastisk redning ud af Juventus-keeperen Szczesny.

Spillet åbnede sig mere op i slutningen af halvlegen, og Barca-keeper Neto måtte flere gange præstere flotte redninger for at holde nullet, men det lykkedes, og stillingen ved pause var derfor 1-0.

Generelt spillede Barca en, omstændighederne taget i betragtning, fantastisk kamp, og flere spillere, særligt Griezmann, der synes næsten genfødt, dominerede og var evigt aktiv i Barcelonas fantastiske boldomgang, der sikrede dem 69% boldbesiddelse da kampen var slut.

Der var dog flere mål i vente for de fremmødte fans på Estadi Johan Cruyff.

Ingen tvivl om, at Messi afsked med klubben har ændret Koemans planer for den kommende sæson gevaldigt, og spillere der for bare en uge siden var tiltænkt et skifte væk, kan nu meget vel blive vigtige i den kommende sæson.

En af disse, er Martin Braithwaite, og den danske angriber gjorde hvert fald sit, til at overbevise Koeman om en plads i truppen. Efter 57 sprang Braithwaite højest på et hjørnespark, og headede på fornemste vis Barca på 2-0.

Juventus var tydeligvis ikke tilfredse med egen indsats og kampens udvikling, og pressede derfor til sidst i kampen på, for at tage hvert fald en scoring med sig hjem.

Det lykkedes dog ikke, og i som et sidste søm i kisten, scorede Riqui Puig i de to minutters overtid et sandt klassemål, da han lynhurtigt vendte på kanten af Juventus felt, sendte en fantastisk venstrebensafslutning afsted, der fandt vejen til netmaskerne, og slukkede festen på fornemste vis.