4 Barca-stjerner accepterer lønnedgang, Jordi Alba nægter

Lukas Jepsen - 21. juli 2021
4 Barca-stjerner accepterer lønnedgang, Jordi Alba nægter
Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Det er endnu ikke lykkes for FC Barcelona for alvor, at få skåret ned i klubbens enorme lønbudget, på trods af en stor indsats denne sommer. Udover salg af en lang række spillere, har en del af strategien været, at få klubbens mest løntunge spillere ned i løn – det er dog ikke alle der er lige vild med den ide.

FC Barcelona har brug for, at flere af klubbens veteraner skriver under på nye kontrakter, hvor de acceptere lønnedskæringer for, at få klubbens lønbudget til at passe til La Ligas lønloft.

Fem spillere er bliver bedt om at sænke deres løn for at hjælpe holdet med at komme videre, og ifølge barcablaugranes, har fire af dem lyttet til og accepteret klubbens bøn.

Lionel Messi, Gerard Piqué, Sergi Roberto og Sergio Busquets vil angiveligt alle blive enige om lønnedskæringer, men Jordi Alba er efter sigende noget mindre villig.

Især Messi har efter sigende allerede accepteret en lønreduktion på 50%. I mellemtiden siges det, at Piqué, Roberto og Busquets er på vej til at acceptere lignende reduktioner.

Messi har angiveligt accepteret kontrakten, men den er ikke underskrevet endnu, dels fordi lønloftet ikke tillader det, før Barcelona sænker lønregningen.

Piqué har efter sigende en “aftale” med klubben over lønnedsættelsen, og Busquets samtidig godt på vej mod en ny aftale, og Roberto ser ud til at være indforstået med det, selvom klubben endnu ikke har mødt hans agent.

Alba har dog ikke givet klubben signaler om, at han vil acceptere lønnedsættelsen. Klubben håber, at dette vil ændre sig, når klubpræsident Joan Laporta mødes med ham ansigt til ansigt. Derudover er der håb om, at når Messi underskriver fornyelsen, vil de andre veteraner følge kaptajnens eksempel.

Klubben håber, og tror ifølge rapporter stadig på, at alle fem spillere vil acceptere de nye kontrakter, og lykkes det samtidig at sælge eller på anden vis slippe af med Antoine Griezmann, der er en af klubbens absolut dyreste, vil Barca ikke længere have problemer med at få registreret Messis kontrakt, og vil måske endda have mulighed for, at hente flere spillere ind denne sommer.

 

Seneste Nyheder