Barcelona enig med Alba: Går 25% procent ned i løn

Lukas Jepsen - 23. august 2021
Barcelona enig med Alba: Går 25% procent ned i løn
Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

I FC Barcelonas forsøg på, at få kontrol over klubbens problematiske økonomi, er flere spillere i løbet af sommeren blevet bedt om at gå drastisk ned i løn. En af de spillere, der angiveligt ikke var så glad for den ide, var Jordi Alba.

Spillere som Gerard Pique og Sergi Roberto, var efter sigende hurtige til at acceptere en mindre løn, mens venstrebacken Jordi Alba, ikke var lige så ivrig, men nu synes situationen at være løst.

Ifølge rapporter fra Mundo Deportivo har den 32-årige spanske landsholdsspiller nu accepteret lønreduceringen, og endda også at udskyde sin løn, for at hjælpe klubben på kort sigt.

Det spanske medie rapporterer, at hans løn er reduceret med 25%, efter at der blev indgået en gensidig aftale mellem bestyrelsen og spilleren. Derudover har Alba udskudt betalingen af ​​en del af hans restlønninger til 2024.

Det ville betyde, at udover 25% i lønreduktionen, vil klubben ikke skulle betale Alba hele det aftalte beløb i denne sæson. Hans gestus giver bestyrelsen lidt mere luft i budgettet midt i den bekymrende økonomiske situation.

Gerard Pique var den første til at acceptere en lønnedgang tidligere på måneden. Det var centerbackens lønnedgang, der hjalp Barcelona med at registrere deres nye indkøb Memphis Depay og Eric Garcia.

Joan Laporta nævnte i sin pressemeddelelse, at klubbens lønning var 105% af den genererede omsætning. Desuden var tallet langt over ligaens pålagte grænse på 70%.

Selvom man på sin vis godt kan forstå Albas tøven, eftersom han jo næppe er ansvarlig for Barcelonas økonomiske situation, sender signalet, sendt af Pique, Alba og Roberto, at klubben er på vej mod nye, og mere økonomisk ansvarlige tider, hvilket kan blive strengt nødvendigt.

Der er stadig en række spillere i Barcelona, der tjener langt mere end hvad klubben på lang sigt har råd til at betale, og desuden ikke præsterer på et niveau, der berettiger til så store summer.

Barca-ledelsen håber nu på, at lignende aftaler kan lade sig gøre, i første omgang med Antoine Griezmann og Philippe Coutinho, der begge angiveligt tjener over en halv million euro om ugen, på deres nuværende kontrakter.

Seneste Nyheder