Barcelona har indsendt klage over PSG: Bryder FFP-regler

Lukas Jepsen - 8. august 2021
Barcelona har indsendt klage over PSG: Bryder FFP-regler
Foto: Eric Alonso/Getty Images

De sidste spekulationer og forhåbninger om, at Lionel Messi måske alligevel på den ene eller anden måde kan blive i Barcelona, synes at være forduftet efter søndagens, hvor den tårevædede superstjerne satte ord på den yderst overraskende nyhed – Men Barcelona har et sidste desperat håb.

Barcelonas og Lionel Messis samhørighed er ophørt den mest hjerteskærende måde, da den tydeligt rørte 34-årige argentiner på et pressemøde søndag delte sine tanker om, at samarbejdet med klubben, efter 21 år. Et pressemøde, der forklarede, at det aldrig var hans hensigt at forlade Barça. Især ikke på denne måde.

Når det er sagt, blev han spurgt om sin fremtid, og om Paris-Saint Germain i særdeleshed, Messi var ret kryptisk i sit svar og forklarede, at han havde mange tilbud. Barcelona virker ikke videre begejstret for tilfreds pariser-klubbens interesse, og vil ifølge Marca, endda forsøge at lukke for PSG’s mulighed aftale med Messi.

Barcelonas protester har grundlag PSG’s økonomiske handlinger, og hvordan deres løngrænse langt overstiger deres indtægter.

Catalanerne har derfor set sig deres snit, til at indgive en protesterklæringen, som er blevet sendt til Europa -Kommissionen, der hævder, at Financial Fair Play bør gribe ind og udelukke klubben fra at hente Messi.

Tilsyneladende oversteg PSG’s forhold mellem deres løn og indkomst omkring 99%, mens Barcelonas var på 54%. Dette overtræder voldsomt FFP -reglerne, og Barça mener, at konkurrencen er blevet forvrænget til fordel for PSG.

Dette er naturligvis rigtigt, som det kan ses med deres transfervindue. Mens Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum og Sergio Ramos blev underskrevet på fri transfer kommer de med ekstremt høje lønninger, og samme kan siges om Lionel Messi.

Det skal dog tilføjes, at forholdene omkring Messis potentielle PSG-kontrakt er meget svære at blive klog på.

Problemet med Messi kontrakt i Barcelona, var som bekendt ikke selve lønnen, men at klubben allerede inden Messi blev ‘arbejdsløs’, var over La Ligas lønloft, og derfor ikke kan registrere nye spiller, uanset hvor lidt de får i løn.

Så hvis Messi, i teorien, skulle tilbyde at spille for 10 kroner om ugen i Barca, ville La Liga stadig ikke kunne acceptere aftalen, før Barcelona var under lønloftet, hvilket endnu ikke er lykkes, grundet de manglende spillersalg.

Nu bliver det afgørende hvordan Messis kontrakttilbud fra Paris lyder, og om UEFA griber ind i sagen.

Seneste Nyheder