Barcelona taler kontraktforlængelse med ombejlet stjernefrø

Lukas Jepsen - 18. juni 2021
Barcelona taler kontraktforlængelse med ombejlet stjernefrø
Foto: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Flere medier beretter, at FC Barcelona har indledt kontraktforhandlinger med en spiller, der angiveligt skulle have mange stjerne i Ronald Koemans bog.

Det er nok de færreste der er i tvivl om, at coronasituationen i løbet af det sidste halvandet års tid, har haft en stor indvirkning på diverse fodboldklubbers økonomi.

Derfor, er der også spekuleret i, at dette vil få konsekvenser for det nuværende transfervindue, som mange regner med, vil bære tydelige tegn af et økonomisk svært år. Og hvis der ikke er så mange penge at rykke rundt med, må man jo finde andre løsninger – det kunne eksempelvis være de unge lovende spillere.

Heldigvis for FC Barcelona, er det en klub med en enorm historie for at producere fantastiske fodboldspillere, og netop sådan en, forsøger klubben i øjeblikket at forlænge en aftale med.

Spilleren der er tale om, er Ilaix Moriba, en 18-årig midtbanespiller, der siden 2010 har været en del af Barcelonas ungdomssytem. Fans af klubben, har muligvis allerede stiftet bekendtskab med den unge mand, eftersom han i denne sæson har deltaget i hele 18 førsteholdskampe.

Moriba bliver af mange beskrevet, som et af sin generations største talenter, og skrev i 2019, lige inden kontrakten løb ud en historisk stor kontraktforlængelse med en løncheck af en størrelse, Barcelona aldrig før havde givet en ungdomsspiller.

Kontrakten var angiveligt på næsten fire millioner kroner årligt, og en frikøbsklausul på hele 750 millioner kroner, men klubben var uden tvivl nødt til at punge ud, eftersom andre storklubber, navnligt Juventus og Manchester City, var yderst interesserede i Moriba.

For at undgå endnu en situation, hvor Moriba kunne blive fristet til andre adresser, har Barcelona sat det lange ben foran, og håber at binde Moriba til en lang aftale, inden den nuværende udløber, angiveligt næste sommer.

Ifølge Sport er der allerede igangværende samtaler mellem de to parter, der efter sigende begge, er ivrige efter at få aftalen i hus.

Ifølge Football-espana.net, mødtes repræsentanter fra begge parter torsdag, men skriver samtidig, at forhandlingerne ‘ikke vil være enkle’.

Ikke desto mindre vil nyhederne blive hilst velkommen af ​​Barca-fans og ikke mindst manager Ronald Koeman, der tidligere har rost den unge spiller til skyerne.

Blandt har han ifølge The Sun udtalt:
”Hver gang han kommer ind i holdet, giver han holdet noget ekstra på grund af sin personlighed, hans energi, mest af alt er han god med bolden, og fysisk er han en stærk dreng. Han tilkæmper sig sin plads og viser, at han kan være mere med på førsteholdet,”

Det er nok ikke utænkeligt, at kontraktforhandlingerne trækker ud, ikke mindst fordi Moriba og hans folk, er ganske klar over den unge spillers potentiale og værdi, og derfor sandsynligvis vil forlange en meget høj kontrakt. Hvorfor klubben ganske givet, også gør klogt i at starte forhandlingerne så tidligt som muligt.

Seneste Nyheder