Hattrick og cruise control i sæsonens første træningskamp

Lukas Jepsen - 21. juli 2021

Efter en lang og til tider udfordrende sommer, der efter alt at dømme langt fra er overstået, kunne FC Barcelona og klubbens fans i dag fokusere på det, der nu engang er det vigtigste – nemlig fodbold.

Barcelona startede forberedelserne til sæsonen 2021-22 med stil, i en 4-0-sejr over tredje divisions-holdet Gimnastic Tarragona på Estadi Johan Cruyff, der markerede den sportslige start på den nye sæson.

Ronald Koeman rystede i den grad spiller-posen, og brugte to forskellige hold, og begge må siges at have klaret sig ganske godt.
Kampens helt store profil, skulle vise sig at være Barça B-angriberen Rey Manaj, der i løbet af bare en halv time, scorede et hattrick i sin førsteholdsdebut.

Første halvleg:

Barça var i kontrol lige fra starten med deres første halvlegs-opstilling, hvor alle de tilgængelige førsteholdsspillere indgik. Sergiño Dest og B-holdets Alejandro Balde var en trussel langs kanterne, og nytilføjelsen Yusuf Demir så godt ud i sin Barça-debut, mens Riqui Puig styrede slagets gang fra midtbanen.

Der var masser af boldbesiddelse og mange chancer for at score, men Gimnastic-målmanden Manu García lavede flere gode redninger, og formåede at holde buret rent i første halvleg.

Udeholdet gjorde det heller ikke nemt for sig selv, da Quintanilla blev sendt ud for et frispark mod Riqui Puig lige før pausen, og hvis der ikke var tale om Barca-dominans før, var der hvert fald nu lagt op til netop det, efter pausen.

Det var tydeligt at se, at nogle af de større navne på holdet, stadig ikke helt var i form oven på ferien, da spillere som Pjanic, Pique og Umtiti ikke gjorde meget væsen af sig.

De to sidstnævnte, selvfølgelig også i den forbindelse, at de meget sjældent blev udfordret.

Anden halvleg:

Koemans hold til anden halvleg, bestod udelukkende af Barça B-spillere, men hvis udeholdet nu troede, at opgaven derfor blev lettere, tog de i den grad fejl.

Med Álex Collado som kaptajn og den kreative kraft på midtbanen, samt rigtig godt kantspil af Hiroki Abe og Mortimer, lagde det unge hold godt fra land, men showets stjerne var angriberen Rey Manaj, der scorede et fantastisk åbningsmål og tilføjede to mere ganske kort tid efter.

Collado gjorde det 2-0, og derefter færdiggjorde Manaj sit hattrick med et mål bare et minut efter 2-0 scoringen, og rundede den flotte indsats af med hans tredje og holdets fjerde i overtiden fra straffesparkspletten.

Barcelona 1. halvleg XI : Neto; Dest, Piqué, Umtiti, Balde; Roberto, Pjanic, Puig; Demir, Escobar, Peque

Barcelona 2. halvleg XI : Peña; Gomes, Comas, Ramos Mingo, N’Diaye; Collado, Pereira, Gavi; Hiroki, Manaj, Mortimer

Mål: Manaj (60 ‘, 86’, 90 ‘), Collado (85’)