Messi who? Martin Braithwaite stråler i Barcas 4-2 premieresejr

Lukas Jepsen - 15. august 2021

Mange FC Barcelona-fans, har uden tvivl været noget bekymrede for den nye sæson, efter Lionel Messi på chokerende vis forlod klubben, men Blaugrana kom fantastisk fra start, og slog Real Sociedad med 4-2, ikke mindst takket være Martin Braithwaite.

Det må have været en lidt mærkelig følelse, som de mange Barcelona-fans begav sig mod Camp Nou med. For første gang i hvad der må føles som en evighed, var det ikke længere Lionel Messi der var den store stjerne, og det har uden tvivl skabt en masse frygt og bekymringer for den nye sæson.

De bekymringer, omend ganske forståelige, er måske ikke alligevel så berettigede.

Det ‘nye’ Barcelona, gjorde hvert fald alt i deres magt, for at overbevise fans, La Liga-konkurrenterne og resten af fodboldverdenen om, at der stadig er enorm kvalitet at finde på Camp Nou.

Barca kom perfekt fra start, og åbnede sæsonens målkonto med en nærmest symbolsk scoring. En af holdets nye spillere, og ganske givet kommende stjerner, Memphis Depay assisterede manden, der ved hjælp af sin lønreduktion gjorde hollænderens debut mulig, nemlig Gerard Pique, der headede Depays frispark i mål.

Barcelona var ikke færdige med at score hovedstødsmål i første halvleg, og Martin Braithwaite gjorde det til 2-0 i halvlegens tillægstid, på et indlæg af Frenkie De Jong.

Danskeren, der ellers rygtes væk fra klubben, var kun lige begyndt, og gjorde det til 3-0 efter en lille times spil, da han var hurtigst over en ripost.

Pludselig, med godt 10 minutter igen, synes der dog at gå gummiben i Barca-holdet, der i løbet af tre minutter lukkede hele to mål ind, og således skabte spænding i en kamp, der ellers skulle have været afgjort.

Et minut inde i tillægstiden, fik Sergi Roberto dog pyntet på resultatet og slukket alle gæsternes håb om et sent comeback, da han blev sat op af Martin Braithwaite, og sikrede Barcelona en flot, men lidt for spændende sejr i første runde af den nye La Liga-sæson.