Sergi Barjuan: Ny B-træner bekræftet

Lukas Jepsen - 17. juni 2021
Sergi Barjuan: Ny B-træner bekræftet
Foto: FC Barcelona B/twitter

Rygterne har svirret om den tidligere Barça-spiller- og ungdomstræner Sergi Barjuan, og nu er hans nye rolle i klubben bekræftet. 

Blot få dage efter fyringen af Garcia Pimienta, har Barcelona udnævnt Sergi Barjuan til den nye manager for klubbens B-hold.

Pimienta havde været ansvarlig for Barcelona B-holdet siden 2018 og havde gjort et solidt stykke arbejde, idet han førte holdet til playoff-kampe to sæsoner i træk.

Af endnu ikke helt afklarede grunde, blev det dog fra ledelsens side besluttet, at B-holdet havde brug for et pust frisk luft, eftersom Garcia Pimienta for en lille uges tid siden modtog en fyreseddel. Samme skæbne overkom ligeledes assistenttræner Alex Garcia. 

Nu har de catalanske giganter, via klubbens officielle nyhedskanaler  bekræftet, at Sergi Barjuan overtager styringen på B-holdet.

Barjuan er en tidligere akademiker fra Barcelona og selv. En venstreback i løbet af sin aktive karriere, der nåede næsten 400 optrædener for Blaugrana mellem 1993 og 2002 og vandt ni trofæer i løbet af sin tid i klubben.

Barjuan lagde støvlerne på hylden i 2005, men var relativt hurtigt tilbage i fodbold, og Barcelona, da han i 2009 og tog styringen på ungdoms B-holdet i to år, hvorefter han havde relativt korte ansættelser i henholdsvis Recreativo de Huelva, UD Almeria, RCD Mallorca og den kinesiske klub Zhenjiang Greentown – dog uden den helt store succes, i nogen af klubberne.

Forventningerne, og ikke mindst presset på Barjuan, synes at være klart fra første dag. Pimienta høstede stor ros for sin indsats som B-træner, på trods af at oprykning ikke lykkedes, og Barjuan, har som nævnt ikke oplevet stor succes i trænergerningen endnu. 

Men han blev hurtigt hentet ind, og har brugt over et årti, både som spiller og træner i Barcelona, så klubben synes at vide hvad Barjuan kan tilbyde.

49-årige Barjuan, har underskrevet en kontrakt på to år indtil juni 2023. 

Seneste Nyheder