Joan Laporta: Disse to hold var de virkelige grundlæggere bag Super League

Lukas Jepsen - 21. juni 2021
Joan Laporta: Disse to hold var de virkelige grundlæggere bag Super League
Foto: Getty Images

Barcelonas præsident Joan Laporta har hævdet, at det var Manchester United og Liverpool, der førte an i dannelsen af den berygtede Super League.

Super League-konceptet, var meget muligt noget af de mærkeligste, der er sket i moderne fodbold. Ikke nok med, at tanken om en udbryder-liga gjorde fans, ikke bare i de pågældende klubber, men i det meste af fodbold-Europa rasende, nåede ideen at blive delt og sidenhen skudt til jorden i løbet af få dage.

Manchester United og Liverpool var to ud af 12 hold, der forpligtede sig til at danne den dybt kontroversielle konkurrence, sammen med Chelsea, Arsenal, Manchester City, Tottenham, Barcelona, ​​Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, AC Milan og Inter – men planerne kollapsede hurtigt efter meget stærke reaktioner fra diverse fangrupper.

Mens størstedelen af de 12 hold, for længst har undskyldt beslutningen, er Barcelona, ​​Real og Juventus støtter, på en eller anden vis, stadig forslaget, og FCB-præsident Laporta insisterer på, at fodbold har brug for Super League for at overleve, og han har nu fortalt, at særligt United og Liverpool, var store drivkrafter bag konceptet. Angiveligt i højere grad end klubberne vil stå ved.

Liverpool og United var de virkelige grundlæggere af Super League,” – sagde han til La Vanguardia og fortsatte:

“Klubberne har stadig ikke betalt kompensationen for at springe fra. Super League-projektet lever. Det vil være den mest attraktive konkurrence i verden, og det vil være baseret på meritokrati (et politisk koncept, der bygger på, at dem der fortjener magten, får den) og solidaritet.”

Både United og Liverpool var relativt hurtige til at følge andre engelske klubber, ved at trække sig ud af Super League, men for de røde djævle sluttede kaoset ikke der.

Tusinder af tilhængere stormede banen på Old Trafford forud for en afgørende Premier League-kamp mod Liverpool for at protestere mod ejerskabet af Glazer-familien, som mange altid havde mistanke om var bagmænd for de engelske hold og deres involvering i Super League.

Mange troede, og håbede ganske givet også, at Super League-ideen nu endeligt var begravet, men Laporta synes overbevist om, at planerne stadig er i live, og han vil fortsætte med at arbejde for at introducere dem, på trods af, at kun to andre hold er enige med ham.

United og Liverpool har sammen med resten af ​​de oprørske engelske klubber allerede aftalt straffe fra både Premier League og UEFA og formelt undskyldt deres roller i Super League og lover aldrig at forsøge noget lignende igen.

Det er svært at se, hvordan Super League-konceptet skulle genopstå eller leve videre, men Laporta tror angiveligt stadig på projektet.

Seneste Nyheder