Dette er godt at drikke og spise før og under en fodboldkamp

Mikkel Preisler - 10. november 2023
Dette er godt at drikke og spise før og under en fodboldkamp

Sponsoreret indlæg

Hvis du ønsker at kunne yde dit optimale, når du spiller fodbold, er det vigtigt at spise og drikke korrekt. Naturligvis er det ikke altid, at der er mulighed for at drikke og spise under kampen, men sommetider er det. Får du muligheden for at gøre dette, bør du bestemt udnytte det.

Ligeledes kan det kun anbefales, at du sørger for at spise og drikke korrekt i halvlegen. Her får du nemlig mulighed for at lade batterierne op til anden halvleg. Er du i tvivl om, hvad du bør spise og drikke i denne forbindelse, så bør du læse med herunder.

Vigtigt at drikke godt med vand

Når du dyrker motion, er det vigtigt at holde sig hydreret. Derfor skal du naturligvis sørge for at drikke godt med vand, når du spiller fodbold. Det betyder, at du altid bør sørge for at hydrere dig, inden kampen starter. Hvis du ikke gør det, kan du risikere at blive dehydreret og udmattet under kampen.

Får du muligheden for at drikke vand, fordi der f.eks. er en skade, der skal tilses, bør du gøre dette. Det kan virke simpelt, men det at holde sig hydreret kan gøre en stor forskel for dit niveau på banen. Derfor er det helt afgjort ikke noget, du bør gå på kompromis med.

Spis energibarer

Det kan også være en god idé at få lidt af spise før og under din kamp. Da du næppe har tid eller plads i maven til et stort måltid, skal du søge i en anden retning. Her er der flere muligheder, men det er oplagt at vælge en energibar.

Selvom det er vigtigt at få fyldt energilagrene godt op, er det også vigtigt, at du ikke spiser for meget. Hvis du gør det, kan du risikere at få det dårligt, når du løber rundt på banen. Netop derfor er det en glimrende idé at holde sig til energibarer.

Supplér med sportsdrikke

Det kan også være en fordel at drikke sportsdrikke under og efter dine kampe. Det kan fungere som en hurtig kilde til energi. Kulhydraterne i drikken bliver absorberet hurtigt, hvorfor de giver et øjeblikkeligt boost.

Hertil har de også den fordel, at de indeholder elektrolytter såsom natrium og kalium. Sørger du for et indtag af dette, kan du nemmere undgå muskelkramper. Er det noget, du ønsker at vide mere om, så kan du læse om sportsdrikke hos Kostmagasinet.

Seneste Nyheder