Efter lang kontraktkonflikt: RB Leizpig henter utilfreds Barca-talent

Lukas Jepsen - 30. august 2021
Efter lang kontraktkonflikt: RB Leizpig henter utilfreds Barca-talent
Foto: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

FC Barcelonas 18-årige talent Iliax Moriba har længe lignet en færdig mand på Camp Nou, og nu, er den realitet så tæt på at blive bekræftet som overhovedet muligt. 

For godt tre måneder siden, synes alt at være fryd og gammen omkring den 18-årige midtbanespiller Iliax Moriba. 

Moriba fik sin gennembrudssæson i 20/21, og det eneste lille problem var, at hans kontrakt så småt nærmede sig en udløbsdato. Både klubben og spillerens lejr, var ivrige efter at forny kontrakten, men her opstod problemerne. 

Parterne var nemlig langt fra enige om, hvad vilkårene i den nye kontrakt skulle være. I første omgang, takket være Barcelonas nærmest håbløse økonomiske situation, der i sidste ende kostede en ny kontrakt med Messi, var forlængelsen af en 18-årig spiller ikke ledelsens førsteprioritet. 

Det var Moriba dog langt fra tilfreds med, og da klubben endelig kunne tilbyde en kontraktforlængelse, var den ikke i nærheden af at matche midtbanespillerens forventninger, rent økonomisk. 

Siden da gik forhandlingerne i stå, og Barcelona stillede den unge spiller overfor et ultimatum: underskriv en ny kontrakt, eller sid på bænken resten af sæsonen, indtil den nuværende kontrakt udløber næste sommer. 

Moriba havde dog ikke i sinde at give sig, og Barcelona-ledelsen indså hurtigt, at der kun var en løsning: sælg, eller at miste et lovende talent for ingenting næste sommer. 

Det tog sin tid, men nu er der tilsyneladende endelig fundet en løsning på konflikten. 

 

Ifølge journalisten Fabrizio Romano, har tyske RB Leipzig, der længe har overvejet en handel, besluttet at betale det beløb, Barcelona krævede, og det er nu kun et spørgsmål om timer, før Moriba bliver offentliggjort som ny spiller i den tyske klub.

Romano skriver på sin Twitter-profil, at alle detaljer nu er på plads og at Moriba er landet i Leipzig, hvor han tirsdag vil blive præsenteret for offentligheden.

Seneste Nyheder