Se listen: Fanundersøgelse afslører Braithwaite som mindst populære Barca-spiller

Lukas Jepsen - 28. juni 2021
Se listen: Fanundersøgelse afslører Braithwaite som mindst populære Barca-spiller
Foto: Shutterstock.com

Der er ingen tvivl om, at FC Barcelona søger at sælge en længere række løntunge spillere denne sommer, men hvem skal videre og hvem skal blive?

Det var spørgsmålet i Barcauniversals store undersøgelse, hvor over 7.500 barca-fans blev spurgt om, hvem de helst så henholdsvis blive og forlade klubben.

Mange af klubbens store profiler, vil langt størstedelen, hvis ikke alle fans beholde. Det siger sig selv, men undersøgelsen er alligevel ganske udmærket, til at danne sig et overblik over, hvem fans af den catalanske gigant ser som klubbens fremtid.

Marc-Andre ter Stegen havde ikke sin bedste sæson i Barca-trøjen, og blev stærkt kritiseret på sociale medier. Når det er sagt, synes Barca-fans stadig, at have tiltro til den tyske målmand, da 89,5% af de 7.245 mennesker, der stemte, vil have ham til at blive, og kun 9,4% ville sælge ham.

Mere overraskende var det, da fansene blev spurgt om klublegenden Gerard Pique. På trods af Piques tydelige kærlighed for klubben, og hans melding om, at han gerne vil gå ned i løn, ville mere end halvdelen (53,6%) af fansene hellere se ham forlade klubben.

To yderligere navne, der delte fanbasen, var Antoine Griezmann og Ousmane Dembele. Griezmann har haft svært ved, at integrere sig på holdet, og er samtidig en af klubbens bedst betalte spillere, så det er ikke så overraskende, at 54% af stemmerne var for, at han forlader klubben til sommer.

Lionel Messi modtog naturligvis utrolige 93,4% af stemmerne for, at han blev. Men han var ikke den mest populære spiller i afstemningerne. Faktisk rangerer hans 93,4% sats blot som den sjette bedste på Barcelona-holdet.

Sergino Dest modtog 93,7% i sin favør på den femte mest populære, mens Pedri nød 96,6% på fjerdepladsen. Ronald Araujos 96,8% skubber ham til tredje, mens Ansu Fatis 97,5% placerede ham på andenpladsen.

Men ‘vinderen’ af afstemning, med imponerende 98,1%, var ingen ringere end Frenkie de Jong, der i den grad må siges at have støtte fra fansene.

Selvfølgelig var der også en lang række spillere, der tydeligvis ikke har formået at imponere Barca-fans over det sidste år.

Desværre, med de danske briller, er Martin Braithwaite, om ikke den mest upopulære spiller i klubben, så hvert fald den spiller langt størstedelen af fansene ønsker at vinke farvel til, med hele 95,3% af stemmerne der trak i den retning (4,7% ønskede at han blev)

Braithwaite er dog ikke den eneste, som fansene har mistet tiltroen til. Samuel Umtiti, der ligesom danskeren i høj grad er blevet rygtet væk fra klubben, modtog kun 4,8% positive stemmer.

I hvor høj grad undersøgelsen er repræsentativ, er svært at sige, derfor skal man selvfølgelig også tage sine forbehold, men om ikke andet, kan undersøgelsen betragtes som et fingerpeg af, hvilke spillere der har mere goodwill end andre i Barcelona.

Du kan se listen over stemmerne for hele truppen her:

Foto: Barcauniversal.com
Seneste Nyheder