Eksperters bud på, hvordan det danske hold vil klare sig ved VM i Qatar 2022

Kasper Christensen - 30. juni 2022
Eksperters bud på, hvordan det danske hold vil klare sig ved VM i Qatar 2022

Dette indhold er sponsoreret

VM i Qatar 2022 bliver den næste tid et af de mest omtalte emner indenfor sport i Danmark. Danmarks fodboldlandshold har aldrig vundet en VM-titel, og der er stor spænding blandt danskerne for at se, om det endelig kan lade sig gøre i 2022. Mon det kan få spændingen lige så højt som ÉlClasico? Det vil tiden vise.

Hvordan kvalificerer et hold sig til VM?

For at kvalificere sig til VM skal et hold have en høj placering på FIFA’s verdensrangliste, som er en oversigt over verdens herrefodboldhold. Baseret på de enkelte holds præstationer de sidste fire år, bliver de tildelt point, som angiver holdenes placering på listen. De vm fodbold hold, som får æren af at deltage i Qatar 2022, er altså dem som har de højeste placeringer på listen.
I skrivende stund er det Brasilien, Belgien, Frankrig og Argentina, som har placeret sig på toppen af listen.

Danmarks vej til finalen

Om Danmark får banet sig vej til finalen i VM i 2022 er ikke til at forudsige. Mange ting kan have indvirkning på kampenes udspil, men sikkert er det, at de danske fodboldspillere har landets opbakning!
For nyligt blev det fastslået, hvilken gruppe de danske spillere skal spille i – sådan næsten da. Kampprogrammet for den første del af VM finalen lyder på, at Danmark skal møde Frankrig og Tunesien. Der er stadig uvished, om det er De Forenede Arabiske Emirater, Australien eller Peru, de skal møde som det sidste hold i gruppen.
Umiddelbart står Danmark til at skulle møde gruppe C i 1/8-finalen, hvis vi går videre. Det betyder, at det er Argentina, Saudi-Arabien, Mexico eller Polen, der skal kæmpes mod.

VM-finalen 2022 – eksperternes forudsigelser

Det er stadig lidt tid til VM-finalen 2022, men eksperterne har allerede begyndt at forudsige, hvilke hold der vil være i finalen. De fleste forventer, at det vil være et af de to hold fra Sydamerika – Brasilien eller Argentina, som stadig har æren af at have Messi driblende på banen – der vinder mesterskabet. Men der er også en del eksperter, der tror, at det kan blive et af de europæiske hold – f.eks. Spanien, som har Barca’s guldklump, Pedri, med sig, eller Tyskland – der vinder mesterskabet. Det er svært at sige med sikkerhed, hvilket hold der vil være i finalen, men det er klart, at det bliver spændende at følge med i turneringen.

Det danske fodboldlandshold vil formentlig klare sig godt ved VM i Qatar 2022. De fleste eksperter er enige om, at det danske hold har en realistisk chance for at nå langt i turneringen.

Seneste Nyheder