Barcas Messi-mareridt: Superstjernen kan blive udelukket indtil 2022

Lukas Jepsen - 24. juli 2021
Barcas Messi-mareridt: Superstjernen kan blive udelukket indtil 2022
Foto: Getty Images

På trods af en række tidligere rapporter, der hævdede at Lionel Messis kontraktsituation meget snart ville blive løst, skriver ESPN nu, at den argentinske superstjerne måske ikke kan spille for Barcelona, i La Liga, før januar 2022.

Tidligere på måneden accepterede Messi angiveligt en lønnedsættelse på hele 50%, i en forståelse af, at Barcelona ellers ikke ville have råd til at beholde ham.

Mange troede, at den drastiske lønnedsættelse ville være nok til, at klubben nu kunne offentliggøre Messi, på hvad der angiveligt skulle være en femårig kontrakt, men selv med det enorme beløb Barca sparer på Messis nye kontrakt, har det ifølge ESPN ikke været nok til, at klubben kan skrive kontrakt med Messi, og samtidig holde sig under La Ligas lønloft.

ESPN rapporterer, at hvis der ikke findes nogen løsning, ville Barcelona ikke kunne registrere Messi indtil januar-transfervinduet 2022, hvorfor han ikke ville være tilgængelig i La Liga.

Den catalanske klub forsøger derfor desperat at reducere lønbudgettet, så den kan overholde strenge La Liga finansielle fair play-regler, men har endnu ikke været i stand til at aflaste nogle af sine mest højtlønnede spillere.

Hvis Messis nye kontrakt underskrives, ville det gøre den franske stjerne Antoine Griezmann til den højest betalte spiller i klubben, men der er blandt de fleste Barcelona-medier ikke meget tvivl om, at Barcelona gør alt muligt, i forsøget på, at sælge den franske angriber, der har vist sig hverken at være den enorme transfersum eller vanvidskontrakt han i øjeblikket besidder værd.

Antoine Griezmann er dog bare en af en lang række spillere, som Barcelona føler sig nødsaget til, at sende videre denne sommer, koste hvad det vil.

Spillere som Pjanic, Coutinho, Umtiti og selvfølgelig Griezmann, modtager så store lønninger, at klubben ikke realistisk set kan håbe på at nå under lønloftet, uden et salg, leje eller opsigelse af mindst to, selvom spekulationerne i høj grad går på, at klubben helst ser alle fire spillere væk, så hurtigt som muligt.

På trods af, at Joan Laporta har udtalt sig optimistisk om Messis situation, og der efterhånden ingen tvivl er om, at klubben og spilleren har en aftale og ønsker, at fortsætte samarbejdet, må hele kontrakt-problematikken være et yderst stressende element i Barca-ledelsens hverdag.

For hver dag der går, nærmer Barcelona sig et udsigten til et halvt La Liga-år uden Messi, og hvem ved, måske den 34-årige argentiner i så fald, kunne blive fristet til, at se sig om efter andre muligheder.

Seneste Nyheder