Medie: FC Barcelona enig med ny træner

Lukas Jepsen - 16. juni 2021
Medie: FC Barcelona enig med ny træner
Foto: Evrim Aydin/Anadolu Agency/Getty Images

Det er ikke kun på banen, at FC Barcelona ser ud til, at styrke sig denne sommer. Ifølge El Mundo Deportivo, er har klubben indgået en aftale, med tidligere Barca-spiller Sergi Barjuan.

Flere medier rapporterer, at FC Barcelona har indgået en aftale med Sergi Barjuan, der efter alt at dømme, vil blive offentliggjort, som den nye træner for B-holdet, allerede inden ugen er omme.

Måske lyder navnet bekendt, og i så fald, er der en god grund til det. Sergi Barjuan har nemlig selv, tidligere været iklædt de ikoniske klubfarver, og nåede intet mindre end 382 førsteholdsoptrædener som venstreback, i en niårig periode fra 1993 til 2002.

Ifølge Football-espana.net, vil den nye B-træner, blive offentliggjort allerede i denne uge, og den tidligere venstrebacks kommende position, synes derfor nu udfyldt igen, efter Garcia Pimienta blev fyret sidste måned.

Der kan ikke herske meget tvivl om, at titlen som B-træner i FC Barcelona, synes at være en noget større og mere krævende opgave, end i de fleste andre klubber. Måske, har det derfor også været vigtigt, at hyre en mand med en hvis erfaring, og det har Barjuan. Om ikke altid den mest positive erfaring.

Rollen som cheftræner, startede for Barjuan hos det spanske Segunda Division-hold Recreativo de Huelva, hvor han var ansvarlig for førsteholdet i to år, 2012 til 2014, inden han blev ansat 6. april 2015 som cheftræner i UD Almeria, men blev fyret bare fem måneder efter ansættelsen.

Der skulle gå godt og vel halvandet år, før Barjuan fik en ny mulighed, da RCD Mallorca bankede på hans dør, i håbet om en træner, der kunne redde klubben fra nedrykning. Det lykkedes ikke, og Barjuan forlod Mallorca ved sæsonafslutningen, for at pakke sin kuffert og flyve østpå.

Han rykkede til den kinesiske andendivisonsklub Zhejiang Greentown FC, hvor han var ansat fra November 2017, til Juni 2019.

På trods af den, endnu ikke videre succesfulde trænerkarriere, har Barça tilsyneladende tiltro til Barjuan, der dog også må siges, at have stor erfaring med klubben.

Udover den imponerende lange spillerkarriere, både for senior- og ungdomshold, har Sergi Barjuan ligeledes tidligere været ungdomstræner på forskellige årgange og niveauer i klubben.

Seneste Nyheder