Buffon tilbage i Parma: Derfor afviste han FC Barcelona

Lukas Jepsen - 23. juni 2021
Buffon tilbage i Parma: Derfor afviste han FC Barcelona
Foto: Jonathan Moscrop/Getty Images

Den italienske målmandslegende Gianluigi Buffon er nu, 20 år efter at han forlod barndomsklubben Parma, tilbage hvor det hele startede, men ifølge manden selv, havde han andre, og betydeligt større tilbud.

Hvis man ikke ved, hvem Gianluigi Buffon er, kan man ikke have fulgt meget med i fodbold på det højeste plan i løbet af de sidste 20 år.

Den nu 43 år gamle målmand, har brugt langt størstedelen, 19 år af sin karriere, med et lille pitstop i Paris Saint-Germain, hos den gamle italienske dame i Juventus. Men ved slutningen af denne sæson, blev det gjort klart, at Buffon langt om længe var færdig i klubben.

Mange spekulerede i, at det nu måtte være slut for Buffon, men sådan skulle det ikke være. Den 17. juni, blev det offentliggjort, at den aldrende målmand vendte tilbage til barndomsklubben Parma.

I den forbindelse, har han dog forklaret, at han havde tilbud fra andre, og noget mere prominente adresser.

Buffon fortæller nemlig, at ingen ringere end FC Barcelona meldte deres interesse.

Men af en bestemt, og ganske forståelig grund, valgte målmanden at vende snuden hjemad:

”Jeg havde to store tilbud, men jeg ville ikke være en erstatning igen, jeg var træt af at være andet valg. Jeg gjorde det i Juve på grund af den forbindelse, jeg har til klubben, men for at være ærlig ville jeg ikke gøre det igen, ikke som de sidste to år. ” – siger han ifølge SPORT.

Ifølge Barcauniversal, var en af de to store tilbud Fc Barcelona, der angiveligt tidligere, helt tilbage i 2006, efter Buffon og Italiens VM-succes, forsøgte at hente keeperen, dog uden held.

Buffon afslørede også, at han havde andre interessante tilbud fra klubber, der konkurrerer i Champions League næste sæson. Men chancen for at vende tilbage til sine rødder med Parma appellerede mest til ham.

”Jeg havde andre interessante tilbud, selv fra hold i Champions League, men den følelsesmæssige forbindelse (til Parma, red.) fik mig til at tænke. Denne følelse er den eneste måde at fortsætte med at spille på et højt niveau. Jeg vidste, at Parma kunne give mig noget, som intet andet hold ville. Jeg er tilfreds med den kærlighed, der er vist mig. Jeg føler mig hjemme. Jeg elsker det her, ” sagde han.

Det er nok ingen hemmelighed, at på trods af Buffons lange og helt utrolige karriere, ville han med al sandsynlighed være andenviolin, til en af verdens i øjeblikket bedste målmænd, i Marc-Andre ter Stegen.

Og havde Barca hentet Buffon, var det uden tvivl også som en reserve til den tyske keeper, eftersom den nuværende reserve Neto, angiveligt ikke længere er tilfreds med de mange minutter på bænken, og derfor søger andre græsgange.

Seneste Nyheder