Frankrigs tidlige EM-exit bekymrer Barcelona

Lukas Jepsen - 30. juni 2021
Frankrigs tidlige EM-exit bekymrer Barcelona
Foto: Daniel Mihailescu - Pool/Getty Images

Frankrigs skuffende og tidlige exit fra EM-slutrunden, kan vise sig at blive et stort problem for FC Barcelona i sommerens transfervindue.

Mandag den 28. juni vil med al sandsynlighed være en dag, der i fodboldverdenen aldrig bliver glemt.

De to klart mest underholdende og dramatiske ottendedelsfinaler blev spillet, mellem henholdsvis Spanien og Kroatien, samt Frankrig og Schweiz.

I begge kampe havde favoritterne, Spanien og Frankrig, en tomålsføring med under et kvarter tilbage, men alligevel gik begge kampe i forlænget spilletid. Spanien formåede at redde sig fra hvad der kunne have været et pinligt exit, men det gjorde turnerings største favorit, Frankrig, ikke – til hele Frankrigs store skuffelse.

Det er dog ikke kun franskmændene, der skuffede kunne se til, da Kylian Mbappé brændte det afgørende spark i straffesparkskonkurrencen. I FC Barcelona, havde man nemlig også håbet på, at franskmændene fik noget mere succes, end de gjorde.

Den catalanske klub mangler midler, og har ikke mange penge at flytte rundt med denne sommer, medmindre selvfølgelig, at nogle af de løntunge spillere rykker videre.

Klubben havde håbet, at imponerende kampe ved EM muligvis hævede værdien af Ousmane Dembele , Antoine Griezmann og Clement Lenglet, der med flotte kampe samtidig kunne tiltrække interesse fra en bredere vifte af klubber.

Men nu står Barcelona tilbage, med tre, i varierende grad, uønskede spillere, der ikke har gjort meget for at øge værdi eller interesse.

Ousmane Dembele er uden tvivl den mest uheldige af den franske Barca-trio.

Dembele blev skadet i anden gruppekamp mod Ungarn, og forventes nu ude i fire måneder. Samtidig, udløber den 24-årige kantspillers kontrakt allerede næste år.

Ifølge Marca, ser Barca nu derfor kun en reel mulighed; at overbevise ham om at underskrive en ny aftale for at undgå muligheden for, at han rejser for ingenting næste år.

Noget mere heldig var Antoine Griezmann dog. Den 30-årige angriber, blev i løbet af turneringen storrost af landstræner Deschamps, og var i nogle kampe også en af holdets bedste.

Specielt mod Ungarn, hvor Griezmanns mål i anden halvleg forhindrede et pinligt nederlag for franskmændene.

Der forlyder sig, at Barcelona ikke aktivt forsøger at slippe af med Griezmann, men er villige til at lytte på bud, og havde derfor håbet på, at EM ville være det perfekte udstillingsvindue for angriberen, der ellers præsterede rigtig fint i den forgangne sæson.

Sidst men langt fra mindst var Lenglet. Det franske tårn af en midterforsvarer, der har haft en skuffende sæson i klubben.

Lenglet synes simpelthen bare at have for mange fejl i sit spil, og EM-turneringen har med garanti heller ikke øget hans værdi, da han blev skiftet ud ved halvlegen i Frankrigs nederlag til Schweiz.

Ifølge flere medier, ser Barcelona gerne, at både Lenglet og Samuel Umtiti forlader klubben til sommer, spørgsmålet er bare, hvor langt klubben er villig til at gå, for at få skabt noget plads i lønbudgettet.

Seneste Nyheder