Alessandro Nesta: ‘Messi ødelagde mig mentalt’

Lukas Jepsen - 21. juni 2021
Alessandro Nesta: ‘Messi ødelagde mig mentalt’
Foto: AOP.Press/Corbis via Getty Images

En af fodboldens helt store legender og bedste forsvarsspillere nogensinde, Alessandro Nesta, har for nyligt i et interview åbnet op for, hvordan en oplevelse med Lionel Messi ‘ødelagde mentalt’

Antallet af gange, hvor små drenge og piger, eller voksne mænd og kvinder for den sags skyld, har drømt om at kunne spille fodbold som Lionel Messi, kan næppe beskrives. Hvem vil ikke, bare for en enkelt dag, kunne spille som verdenshistoriens nok bedste fodboldspiller?

Tallet falder nok rimelig drastisk, hvis man i stedet spørger, hvor mange der har drømt om, at skulle dække Lionel Messi op, i løbet af en kamp. For de flestes vedkommende, vil den drøm, ganske givet hurtigt blive et mareridt i stedet – det blev det hvert fald, for ingen ringere end Alessandro Nesta.

Den tidligere forsvarsprofil, både på det italienske landshold og i AC Milan, har i et interview, bragt af ITASportPress, fortalt om, hvordan et møde i Champions League mellem AC Milan og FC Barcelona, tilbage i 2012 ‘mentalt ødelagde’ den ellers så respekterede og beundrede forsvarsspiller.

I 2012 var den italienske legende 37 år gammel, da han gik på banen til AC Milans møde med Barcelona i Champions League. Barcelona-angrebet blev anført af en noget yngre Lionel Messi, der på det pågældende tidspunkt, var næsten 15 år yngre end Nesta.

Selv dengang, som bare 23-årig, var den unge Messi selvfølgelig allerede betragtet som en af de bedste, og en erfaren Nesta, har uden tvivl været klar over, hvilken udfordring han stod overfor, men særligt en aktion, overraskede ham i sådan en grad, at han stadig tænker tilbage på det.

Nesta afslørede, hvordan Messi forbløffede ham indenfor få minutter og hurtigt med sin rene klasse, kørte den erfarne forsvarsspiller træt:

”I det tiende minut sparkede jeg Messi og faldt udmattet til jorden. Han gav mig allerede sin hånd for at trække mig op. Der ødelagde han mig mentalt. ”

“Forstår du? Jeg var på jorden, og når jeg efter to sekunder åbner øjnene, ser jeg hans ansigt med hånden foran, at han ville hjælpe mig med at rejse mig. Han ødelagde mig mentalt der, ” gentog den legendariske forsvarer.

Selvfølgelig, som i ethvert godt interview med en fodboldlegende, bliver Nesta spurgt ind til den evige debat om, hvem af Lionel Messi og Cristiano Ronaldo der er bedst:

”Jeg spillede mod både Ronaldo og Messi. Den lille (Messi) er fænomenal: men den anden scorer 40 mål om året. De er begge stærke på hver deres måde. Jeg foretrækker ikke at møde Messi mellem de to. ”

Seneste Nyheder