Barca forhandler forlængelse med Sergio Busquets: Betydeligt lavere løn

Lukas Jepsen - 1. juli 2021
Barca forhandler forlængelse med Sergio Busquets: Betydeligt lavere løn
Foto: Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images)

FC Barcelona foretager i øjeblikket en større udskiftning i truppen, i håbet om at få styr på klubbens økonomi. Mange løntunge spillere rygtes væk, og selv de spillere der betragtes som nøglefigurer, bliver i bedt om at gå ned i løn.

En af disse spillere, som uden tvivl kan kaldes en nøglefigur, men som samtidig har en af de store kontrakter i klubben, er 32-årige Sergio Busquets.

Busquets er en af de Barcelona-spillere, der i mere end et årti har været med til at tegne klubben, efter at have arbejdet sig op gennem klubbens ungdomssystem.

Og hvor andre spillere af samme profil, som eksempelvis Gerard Pique, lige nu går en mere usikker fremtid i møde, betragtes Busquets stadig som en central del af Barcelonas og midtbane.

Problemet er bare, at hans kontrakt i øjeblikket er for dyr, og Barca skal derfor forsøge, at overbevise den kontrollerende midtbanespiller om, at underskrive en ny kontrakt, med betragtelig lavere løn.

Han betragtes stadig som en vigtig del af Ronald Koemans planer for næste sæson, men under de nuværende budgetmæssige forhold har hans kontrakt behov for en revurdering.

På trods af sin efterhånden høje fodboldalder, er Busquets stadig en af verdens bedste kontrollerende midtbanespillere, og effekten som hans erfaring har på et hold, har været tydelig på det spanske landshold under EM-slutrunden.

Busquets var grundet Covid-19-protokoller ikke en del af Spaniens trup ved de første to gruppespilskampe, men tilsluttede sig igen holdet inden tredje kamp.

De første to kampe, kæmpede Spanien i høj grad med at få spillet over midtbanen til at flyde, og som resultat, lykkedes det kun La Roja at score et enkelt mål, hvilket må siges at blegne, sammenlignet med de ni mål, som holdet sidenhen har scoret, efter at Busquets vendte tilbage.

Så det er ganske forståeligt, at Barca meget gerne vil holde fast i midtbanemanden.

Hans nuværende aftale løber til 2023, men denne varighed forlænges, i den nye kontrakt til 2025, og ifølge Barcauniversal, fungerer den foreslåede kontrakt sådan, at Busquets beholder sin nuværende løn som total, men lønnen strækkes over de næste fire år, i stedet for to.

I de fleste tilfælde, er det langt fra sikkert at en spiller ville sige ja til sådan et forslag, og nogle ville måske endda blive fornærmede, men førnævnte medier skriver, at Busquets forhold og kærlighed til Barcelona gør, at han er ganske villig til at underskrive den foreslåede kontrakt, der med garanti ville gøre det muligt for ham, at slutte karrieren i den klub, han har spillet professionelt for, siden 2008.

Seneste Nyheder