Barcelona afviser kæmpe La Liga-aftale: Kunne have reddet økonomien

Lukas Jepsen - 12. august 2021
Barcelona afviser kæmpe La Liga-aftale: Kunne have reddet økonomien
Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

FC Barcelona har officielt afvist et tilbud om en enorm sponsoraftale med La Liga og investeringsselskabet CVC, der ellers ville kunne bringe klubben ud af dens store økonomiske vanskeligheder.

For lidt under to uger siden foreslog La Liga en aftale til Barcelona, ​​som ville givet klubben en enorm sum, på hele 270 millioner euro, som en del af en aftale med ligaens aftale med CVC. Efter at have læst mellem linjerne noterede klubpræsident Joan Laporta en række detaljer i kontrakten, som han anså for skadelig for klubbens fremtid.

Aftalen med CVC ville give Barcelona et enormt økonomisk boost, også nok til at redde klubben fra de økonomiske problemer, der har plaget dette transfervindue i Barcelona. Sponsoraftalen kunne sågar også have bidraget til, at sikre at de fire spillere klubben har hentet denne sommer, kunne blive registreret i La Liga, noget der grundet Barcas økonomi stadig er et alvorligt problem, og samtidig have sikret Lionel Messis kontrakt – det skriver Barcauniversal.

Klubben, repræsenteret af fodbolddirektøren, Mateu Alemany, har positioneret sig mod CVC. “I sidste øjeblik indeholdt det en klausul, der fastslår, at tv -rettighederne for de klubber, der har stemt imod forslaget, forbliver intakte,” meddelte klubben i en officiel erklæring.

Den indlysende konsekvens af at afvise handlen er, at dem, der gør “ikke skal være forpligtet til at modtage den økonomiske indsprøjtning, der vil påvirke de næste halvtreds år af klubbens liv.”

Barcelona er ikke alene om at afvise dette tilbud. To af klubbens største rivaler, Real- og Atletico Madrid var heller ikke begejstrede for aftalen, og de langvarige forpligtelser denne bragte med sig.

En ting er, at klubberne ikke ønsker at forpligte sig til en aftale der løber over de næste 50 år, men der har allerede nu været mange spekulationer om, hvad det egentlige motiv bag aftalen, både for La Liga, og de klubber der har afvist den, egentlig er.

Indgås denne aftale, vil det betyde den endegyldige død, for både Real Madrid og Barcelonas drømme om en europiæsk Super League, hvilket uden tvivl også har været en stor faktor i, at tilbuddet blev afvist.

Samtidig har La Liga uden tvivl set aftalen som en mulighed for, at binde de to klart største aktiver til en langvarig aftale, der ville knytte dem til La Liga.

Seneste Nyheder