Barcelona ophæver kontrakt med skuffende brasiliansk midtbanemand

Lukas Jepsen - 29. juni 2021
Barcelona ophæver kontrakt med skuffende brasiliansk midtbanemand
Foto: Eric Alonso/Getty Images

FC Barcelona har på klubbens hjemmeside bekræftet, at man har ophævet kontrakten med den brasilianske midtbanespiller Matheus Fernandes.

Som bekræftet på klubbens officielle hjemmeside har Barcelona opsagt kontrakten med den brasilianske midtbanespiller Matheus Fernandes med øjeblikkelig virkning.

Fernandes tilbragte sin ungdomskarriere hos de brasilianske hold Botafogo og Palmeiras, inden Barca fik øjnene op for hans talent, og i januar måned 2020, offentliggjorde klubben, at man havde købt Fernandes for 7 millioner euro, og at han ville blive en del af førsteholdet, efter hans daværende lejeophold i Real Valladolid var afsluttet.

Det har dog vist sig, ikke at være de klogeste penge klubben nogensinde har brugt.
I løbet af det forgangne år lykkedes det kun Fernandes, at få en eneste kamp for førsteholdet, i UEFA Champions League-gruppespillet mod Dynamo Kiev.

Resten af ​​tiden var brasilianeren enten på bænken eller helt udeladt af truppen hold, mens han også måtte kæmpe med en række mindre skadesproblemer i sit første år på Camp Nou.

Fernandes har tidligere talt om sine frustrationer over den manglende spilletid, som Barcelona-manager Ronald Koeman valgte ikke at give ham.

Desværre blev det aldrig det eventyr Fernandes havde håbet på, og heller ikke klubben for den sags skyld. Brasilianeren var måske ikke tiltænkt en nøglerolle i truppen, men eftersom Barca valgte at give ham en femårig kontrakt, for bare halvandet år siden, må klubben have troet på talentet.

Men spillerens situation, er angiveligt nu blevet så uholdbar, at Barca ikke kunne vente på det rigtige bud fra interesserede klubber, og i stedet valgte bare at betale kompensation og ophæve kontrakten.

Dette er måske ikke optimalt, men Barca har som bekendt brug for, at få skåret ned i det nuværende massive lønbudget, og Fernandes er den anden spiller, der denne sommer må vinke farvel til drømmen som stjerne på Camp Nou, efter at Jean-Clair Todibo for nyligt blev solgt til OGC Nice.

Samtidig forventes Konrad de la Fuente og Junior Firpo at forlade klubben inden for de kommende par uger, hvis ikke dage, henholdsvis til Olympique de Marseille og Leeds United – og de bliver næppe de sidste der forlade Barca denne sommer.

Seneste Nyheder