Barcelona valgte mulighed for Super League over Messi-forlængelse

Lukas Jepsen - 6. august 2021
Barcelona valgte mulighed for Super League over Messi-forlængelse
Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

I lyset af Lionel Messis chokerende farvel til klubben, er FC Barcelona faste i deres overbevisning om, at det er La Liga, der er skyld i hans afgang. Lederne af den spanske division indgik for nylig i en langsigtet og multi-milliard Euro-aftale med private investeringsselskab CVC, men denne handel er hverken Barca eller rivalerne i Real Madrid imponerede over.

Barça afviste derfor tilbuddet om aftalen, der ellers ville have sendt 270 millioner euro til klubben, og har som resultat af afslaget ikke været i stand til at registrere Messis kontrakt i La Liga, uden at bryde La Ligas lønloft, de bekræfter El Confidencial.

“FC Barcelona mener, at den annoncerede operation ikke er blevet tilstrækkeligt diskuteret med klubberne (ejerne af tv -rettighederne); at beløbet ikke er i overensstemmelse med årene, og handlen påvirker en del af alle klubbers audiovisuelle rettigheder i de næste 50 år, ” lød det i en officiel erklæring fra Barcelona.

Klubben tilføjede: ”De vilkår i kontrakten, som La Liga beskriver, fordømmer Barcelonas fremtid med hensyn til udsendelsesrettigheder. FC Barcelona ønsker at udtrykke sin overraskelse over en aftale drevet af LaLiga, hvor holdenes holdninger, herunder FC Barcelona’s holdninger, ikke er blevet taget i betragtning. ”

Barcelona afsluttede med at sige: “Der har ikke engang været præsentation af muligheder, der tilbydes af andre konkurrenter for at vurdere fordele og ulemper i en post-pandemisk situation, hvor der stadig er mange spørgsmål, der er ubesvarede.”

Ifølge Barceuniversal, endte spørgsmålet om Lionel Messis kontraktforlængelse simpelthen med handle om, om man i klubben ville takke ja til de mange millioner fra CVC, og derved forpligte sig til La Liga over de næste 40 år for at beholde Messi, eller vinke farvel til verdens bedste fodboldspiller, for at holde muligheden for Super League åben.

Hvis det er tilfældet, og valget har stået mellem at beholde Messi, eller potentielt spille i den yderst kontroversielle og blandt fans fordømte Super Leagu, vil en stor del af Barcas fans uden tvivl være yderst skuffede over klubbens beslutning.

Seneste Nyheder