Barcelonas anmodning afvist: Pedri skal til OL

Lukas Jepsen - 30. juni 2021
Barcelonas anmodning afvist: Pedri skal til OL
Foto: Aitor Alcalde - UEFA/UEFA via Getty Images

FC Barcelona ønsker ikke, at den unge midtbanespiller Pedri skal deltage ved det kommende OL, men det er klubben ikke selv herrer over.

Ifølge SER er Barcelonas anmodning om, at lade den unge Pedri udeblive fra det spanske hold til OL i Tokyo blevet afvist af den spanske føderation.

Pedri er en af ​​de tre Barcelona-spillere, der blev navngivet i det spanske hold til de Olympiske lege, der skal afholdes i Japan. Oscar Mingueza og Eric Garcia var også på listen, som blev annonceret tirsdag.

Den spanske U21-træner Luis de la Fuente kommenterede sine spillervalg og antydede, at det var en drøm for alle, der blev indkaldt til holdet.

Barcelona er dog bekymrede over Pedris involvering i OL. Den bare 18-årige midtbanespiller har haft en fantastisk, men samtidig lang og udmattende sæson med klubben, hvor han deltog i mere end 50 kampe, hvilket uden tvivl har været hårdt for den endnu uerfarne spiller.

Og nogen længere pause blev det aldrig til, da Pedri i øjeblikket er en del af det spanske landshold til UEFA Euro 2020,hvor han har startet samtlige af Spaniens fire kampe indtil videre.

Skulle Spanien gå helt til finalen, vil Pedri være involveret i turneringen indtil den 11. juli, inden han skal tage afsted til OL, der begynder, mindre end en uge efter EM-finalen.

Skulle det samtidig lykkes for Spaniens OL-hold at nå hele vejen til finalen vil midtbanespilleren være involveret helt indtil den 7. august – bare en uge før sæsonen 2021/22 starter, uden nogen egentlig ferie eller pause fra fodbolden.

I betragtning af at den 18-årige kun har haft en uges pause mellem sæsonens afslutning og den spanske lejr for euroen, er det en alvorlig bekymring, at Pedri måske bliver udbrændt af yderligere involvering i de olympiske lege i Tokyo, allerede inden næste sæson er begyndt.

Derfor henvendte Barcelona sig til den spanske fodbold føderation for at anmode om, at han blev fjernet fra listen, men den anmodning er altså nu blevet afvist.

Der har tidligere været tilfælde, hvor spillere selv har trukket sig tilbage ved at kræve skader. Pedri menes dog at være ivrig efter at deltage i OL.

Hvis det er tilfældet, kan den catalanske klub nu ikke gøre andet end at læne sig tilbage, krydse fingre for, at Pedri ikke bliver skadet, eller måske endda i al stilhed håbe på, at det spanske OL-hold flopper gevaldigt.

Seneste Nyheder