Breaking: Lionel Messi og Barcelona enige om femårig kontrakt

Lukas Jepsen - 14. juli 2021
Breaking: Lionel Messi og Barcelona enige om femårig kontrakt
Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Barcelona-legenden Lionel Messi har efter sigende nået til enighed om en aftale om en ny femårig kontrakt, der bringer ham tilbage til Camp Nou, efter at hans kontrakt udløb den 1. juli. Det beretter Moises Llorens og Sam Marsden fra ESPN.

Llorens og Marsden bemærkede, at fremadrettet vil Messi accepterer en ” betydelig lønreduktion “, mens Adam Shergold fra Daily Mail rapporterede, at lønnedsættelsen kunne være op til 50 procent for at forblive i klubben.

Den nye kontrakt har angiveligt også en opsigelsesklausul på 320 millioner pund.

Messis historiske Barca-karriere var næsten afsluttet sidste år, da han fortalte Goal’s Ruben Uria i september, at han havde informeret daværende præsident Josep Maria Bartomeu om sin hensigt om at forlade, før klubben besluttede at håndhæve en kontroversiel kontraktklausul og opretholde en gigantisk frikøbsklausul, hvilket gjorde det “umuligt”.

“Jeg tænkte og var sikker på, at jeg var fri til at forlade klubben; præsidenten sagde altid, at i slutningen af ​​sæsonen kunne jeg beslutte, om jeg blev eller ej,” sagde Messi. “Nu holder de fast ved det faktum, at jeg ikke sagde det før 10. juni, når det viser sig, at vi den 10. juni konkurrerede om La Liga midt i denne forfærdelige coronavirus.”

Det virkede dog ikke til, at konflikten havde nogle konsekvenser for Messis spil i Barcelona, eftersom han i løbet af sæsonen 2020-21 og scorede 38 mål i 47 kampe på tværs af alle konkurrencer.

Ifølge Llorens og Marsden, var den nye klubpræsident Joan Laportas tilbagevenden en “vigtig faktor” for Messi, der blev “mere åben for at blive i løbet af det sidste år”.

Sammen med Messis tilbagevenden har Blaugrana opgraderet holdet i løbet af sommeroverførselsvinduet med ankomsten af ​​blandt andre argentinske Sergio Aguero og Memphis Depay.

Ændringerne var nødvendige, efter at Barcelona ikke nåede deres hovedmål sidste sæson, og sluttede på tredjepladsen i La Liga og blev slået ud af Champions League i ottendedelsfinalen.

Ifølge Bleacher Report, kan Messi stadig forlade klubben for at afslutte sin store karriere andetsteds, men han fortsætter med at producere på eliteniveau, og det giver mening for ham at forblive hos Barca, så længe det forbliver tilfældet, og således, synes en næsten et år lang og dramatisk situation i en af verdens største fodboldklubber at være løst. Lang om længe.

Seneste Nyheder