FC Barcelona jubler over Martin Braithwaites EM-præstation

Lukas Jepsen - 9. juli 2021
FC Barcelona jubler over Martin Braithwaites EM-præstation
Foto: Hannah McKay - Pool/Getty Images

Martin Braithwaite synes under næsten hele sin tid i FC Barcelona, at have været lidt af en outsider, og spekulationer om et klubskifte for den danske angriber har fyldt meget.

Det danske EM-eventyr sluttede, efter en fantastisk rejse, desværre noget ærgerligt i semifinalen mod England. Men de to bolde på banen, laserpinde og tvivlsomme straffespark kan ikke tage noget fra de danske præstationer, der er blevet hyldet af fodboldfans over hele Europa.

På trods af en bitter afslutning på Euro 2020 for Danmark mod England, er den førstnævnte blevet rost til skyerne, for at komme så langt som de gjorde efter den tragedie, der ramt dem i deres åbningskamp. Danskerne, spillere såvel som nationen, tog udfordringen op, rykkede sammen i bussen, og gjorde, hvad mange vil have kaldt umuligt.

En af de spillere, der fik flest minutter i løbet af slutrunden var Barcelonas angriber Martin Braithwaite, der trods kun et scoret mål i seks kampe var en ubestridt starter for Kasper Hjulmand. Den 30-årige angribers arbejdshastighed, dynamik og lidenskab gjorde ham uundværlige for Hjulmand der benyttede sig af Braithwaites talenter i samlede 565 minutter.

Ikke nok med, at den imponerende slutrunde var god for Danmark og Braithwaite, også Barcelona ser nu ud til, at kunne profitere på danskernes flotte turnering.

Det er ingen hemmelighed, at klubben i denne sommer, forsøger at skabe luft i økonomien, hvilket efter alt at dømme, vil betyde at en forholdsvis stor del af truppen, ganske givet bliver solgt.

En af de spillere, der nok ikke har høje forhåbninger om at blive i Barcelona, er netop Braithwaite. Og ifølge L’Esportiu, har Braithwaite gjort et potentielt klubskifte en hel del nemmere, både for ham selv og Barcelona, efter at flere klubber har bemærket hans indsats under slutrunden.

Efter klubben har hentet både Sergio Aguero og Memphis Depay er det svært at se Braithwaite have en fremtid i klubben, selvom han har gentaget sit ønske om at blive. Barcelona vil værdsætte ethvert tilbud, der kommer ind til angriberen, og forventer at kræve en pris på 10-15 millioner euro.

Et par Premier League-klubber har efter sigende taget kontakt til Barcelona for Braithwaite, og klubben synes at være ivrig efter at udnytte enhver interesse, der vises for spilleren.

Seneste Nyheder