Golden Boy skal kåres: Tre Barca-spillere nomineret

Lukas Jepsen - 16. juli 2021
Golden Boy skal kåres: Tre Barca-spillere nomineret
Foto: Aitor Alcalde - UEFA/UEFA via Getty Images

Den anden runde af afstemningen til den prestigefyldte Golden Boy-titel begynder snart, og tre Barcelona-spillere er på listen over de mest talentfulde unge spillere i Europa.

FC Barcelona har igennem tiden haft et utal af ekstremt dygtige unge spillere, ofte produceret af klubbens anerkendte akademi La Masia, men overraskende nok, er der kun en Barca-spiller der har vundet den prestigefyldte titel som Europas bedste unge spiller, siden prisen først blev uddelt til Rafael Van der Vaart i 2003.

Du har måske allerede gættet hvem det var – selvfølgelig Lionel Messi, der modtog prisen i 2005.
Men nu har den catalanske storklub endnu en gang chancen for, at en La Masia-spiller kan tilegne sig den flotte titel, når udvalgte sportsjournalister skal udpege Europas bedste spiller under 21 år.

Efter den første 100-mands liste blev udvalgt, begynder den anden afstemningsrunde nu, og antallet af navne er trimmet ned til 80. Og i denne fase vil tre Barcelona-spillere endnu en gang være at finde, nemlig Pedri Gonzalez, Ilaix Moriba og Eric Garcia.

Den spanske forsvarsspiller Eric Garcia spillede en vigtig rolle i Spaniens forsvar under EM-slutrunden, og spillede 108 minutter af semifinalen mod Italien, hvor han viste sin store ro for så ung en spiller.

Det bliver dog nok svært for Garcia at vinde titlen, for hans holdkammerat på landsholdet, og nu også i Barcelona, den bare 18-årige Pedri havde en fantastisk slutrunde, og missede kun ét minut spilletid under hele turneringen, og som resultat af sin flotte præstation vandt prisen som turneringens unge spiller.

Foruden Pedri og Eric Garcia er en tredje Barcelona-spiller i Ilaix Moriba også kommet igennem nåleøjet på 80-mandslisten til prisen, der blev givet af det anerkendte italienske medie Tuttosport.

Andre store navne i løbet af Golden Boy inkluderer Arsenals Bukayo Saka, Dortmunds Jude Bellingham, Ajax’s Ryan Gravenberch, Rennes-stjernen Eduardo Camavinga og selvfølgelig mange flere.

I løbet af den næste måneds tid skal listen forkortes yderligere, men takket være den flotte debutsæson i Barcelona, og sidenhen på landsholdet, hvor Pedri tilsammen har spillet flere førsteholdsminutter end mange unge spillere formår i løbet af flere år, regnes han som en reel kandidat til prisen.

Pedri har desuden yderligere chance for at imponere inden den afgørende afstemning, eftersom han er en del af den spanske OL-trup, der om en uges tid skal i aktion i Tokyo.

Seneste Nyheder