Hvorfor skal spillerne betale for Barcelonas dårlige beslutninger?

Lukas Jepsen - 1. august 2021
Hvorfor skal spillerne betale for Barcelonas dårlige beslutninger?
Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Barcelonas sommer-lange forsøg på at få mere luft i klubbens dårlige økonomi, har endnu ikke båret frugt, og nu overvejes drastiske midler for, at løse problemet.

Den spanske La Liga -sæson starter om mindre end en måned, og klubben har endnu ikke nået under det tilladte lønloft. Derfor står klubpræsident Joan Laporta tilbage med nogle svære beslutninger i de kommende uger.

Som tidligere rapporteret har Barcelonas ledelse henvendt sig til spillere om foreslåede lønnedslag i den kommende sæson. Marca rapporterer, at klubben har tilbudt forskellige vilkår for lønjusteringer til forskellige spillere afhængigt af den aktuelle status for deres kontrakter.

Det blev oprindeligt antaget, at der ville blive stillet yderligere 40% lønnedgang oven på de 10%, der allerede blev implementeret sidste år. Beløbet ser imidlertid nu ud til at være forskelligt for hver spiller.

Denne situation påvirker dem, der er inkluderet i manager Ronald Koemans planer for næste sæson, men anses for at være for højtlønnede. Gerard Pique, Sergio Busquets, Jordi Alba og Sergi Roberto menes at være i det blandt de største navne, der er blevet bedt om, at gå ned i løn.

Og mens nogle af spillerne vil gøre deres for at hjælpe klubben, er ikke alle spillere begejstret ved tanken om, at gå mindst 40% ned i løn fra den ene sæson til den næste, udelukkende fordi klubben ikke har styr på økonomien.

Faktum er, at ingen af ​​dem virkelig er forpligtet til at acceptere lavere gebyrer, fordi de har eksisterende kontrakter med klubben.

Nogle mener, at klubbens økonomiske problemer blev forårsaget af dårlig ledelse, og spillerne er blevet overladt til at betale for fejlene. Pandemien hjalp heller ikke situationen, idet klubben mistede massive indtægtsstrømme, som kunne have hjulpet, men situationen er nu engang som den er.

Pandemien har allerede tvunget spillerne og hele Barcelona -organisationen til at acceptere lønnedsættelser i sidste sæson, men yderligere nedskæring af lønningerne har ikke været så let accepteret. På samme måde har klubben haft problemer, når det kommer til at sælge deres spillere til en rimelig pris.

De fleste andre klubber kæmper også med økonomien, og med fuldt kendskab til Barcelonas desperate situation er der ikke mange, der er villige til at matche klubbens værdiansættelse af deres spillere til salg.

Samuel Umtiti, Miralem Pjanic og Antoine Griezmann er blevet bragt på markedet i et forsøg på at generere midler fra overførselsgebyrer og få deres løn af regningen. Desværre er alle større aftaler faldet igennem indtil videre.

Barcelona skal registrere deres fire nye indkøb samt ratificere Lionel Messis nye kontrakt. De er stadig langt fra at opfylde La Ligas lønloft for finansielle fair play, hvilket gør det umuligt at signere Messi igen.

For klubbens skyld, må man nu bare håbe, at spillerne accepterer de voldsomme nedskæringer, ellers kan det føre til store konflikter, og i værste fald decideret oprør blandt nogle spillere.

Seneste Nyheder