Joan Laporta: Barcelona er større end alt og alle – også Messi

Lukas Jepsen - 6. august 2021
Joan Laporta: Barcelona er større end alt og alle – også Messi
Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

Barcelonas klubpræsident Joan Laporta forsøgte fredag, at sætte ord på torsdagens chokerende udmelding om, at Lionel Messi er færdig i klubben.

Barcelona offentliggjorde torsdag aften den officielle meddelelse om, at Messi ville forlade klubben på trods af at han havde indgået en kontraktaftale, på grund af de økonomiske restriktioner og La Ligas lønlofteregler.

På fredagens pressemøde uddybede præsident Laporta situationen og fortalte, at klubben ikke have råd til at betale Messis løn, på trods af at argentineren havde accepteret at gå 50% ned i løn, var plads tilbage i lønbudgettet.

”Først og fremmest vil jeg gerne sige, at den arv (fra tidligere klubpræsident Josep Bartomeu, red) vi har modtaget, er forfærdelig. Vi har ingen lønmargen. Lovene og reglerne i La Liga styres af Financial Fair Play. Vi vidste det på forhånd, men de tal, de præsenterede os efter revisionen, var dårligere, end de oprindeligt havde præsenteret.

”Det, vi bruger, er meget mere, end vi havde forventet. Vi har denne lønmasse af stor størrelse, og den tillader ingen margin. Vi kunne ikke passe ind i den kontrakt, vi havde med Messi på grund af Financial Fair Play. ”

Laporta forklarede derefter, at for at kunne underskrive Messi ville Barcelona have været nødt til at acceptere en tv -rettighedsaftale fra La Liga og selskabet CVC på 50 år, hvilket ikke ville have været i klubbens bedste interesse. Han tilføjede, at klubben er det vigtigste, også selvom det koster historiens bedste fodboldspiller.

”For at registrere Messi skulle klubben indgå en kontrakt, der ville påvirke klubben i 50 år med hensyn til tv-rettigheder. Jeg kan ikke tage en beslutning, der vil påvirke klubben i de næste 50 år. Klubben er over 100 år gammel, og vigtigere end alt, og alle. Selv den største spiller nogensinde,”

”Efter hele forhandlingsprocessen kommer der et øjeblik, hvor man er nødt til at sige ‘nok’. Du skal analysere det og se på tallene. I La Liga skal vi overholde reglerne. Messi har bevist, at han elsker Barça. Han har sine rødder i Barcelona. Hvis I tillader mig en personlig tanke: Jeg er ked af det, men jeg er overbevist om, at vi gjorde det bedste i FC Barcelonas interesse, ”

Seneste Nyheder