Transfer-bombe: Barcelona klar til at ophæve to stjernekontrakter

Lukas Jepsen - 4. juli 2021
Transfer-bombe: Barcelona klar til at ophæve to stjernekontrakter
Foto: Cristian Trujillo/Quality Sport Images/Getty Images

FC Barcelona arbejder i denne sommer utrætteligt på, at få bragt klubbens enorme lønudgifter ned, og noget tyder nu på, at klubben er så desperate efter mere luft i budgettet, er man er villig til at ophæve kontrakten for to af klubbens løntunge spillere.

Ifølge Mundo Deportivo, er Barcelona klar til at opsige kontrakten med to af klubbens højtlønnede spillere, der tidligere var tiltænkt roller som profil på holdet, men hvis tid i klubben, nu ser fuldstændig færdig ud.

Der er tale om Miralem Pjanic og Samuel Umtiti.

Umtiti har været spillet i Barcelona i næsten fem år nu og ankom i 2016 efter en aftale på 25 millioner euro.

Han synes at være godt på vej til, at blive en af holdets helt store profiler, efter sine første to sæsoner i Catalonien, men hans fremskridt gik i stå, da han stod over for en knæskade, som fortsat kom som et tilbagevendende problem.

Faktisk gik han glip af 63 kampe i de næste tre sæsoner og deltog kun i 40 ligakampe i processen. Hans position i klubben blev yderligere kompliceret, da Barça købte Clement Lenglet, der har været førstevalget over sin landsmand sidenhen.

Uanset hvad, nærmer Umtitis tid i Barcelona sig slutningen, og det ser ud til, at klubben er indstillet på, at slippe af med franskmanden, koste hvad det vil.

Matheus Fernandes blev løsladt tidligere på ugen, og i betragtning af franskmændens tunge løn og manglende tilbud fra andre klubber, er der ikke meget andet at gøre for Barca.

Pjanic fik derimod aldrig en chance for at sætte sig på en startplads på holdet og faldt gradvist ned i hierarkiet til fordel for spillere som Sergio Busquets, Pedri og endda Ilaix Moriba. Så det er ingen overraskelse, at klubben ønsker at sende ham væk.

Tidligere rapporter berettede om, at klubber som Chelsea, Juventus og Paris Saint-Germain er interesserede i det bosniske, men der er endnu ikke blevet til konkrete forhandlinger. I betragtning af hans lønninger, alder og en minimal rolle på holdet giver det meget lidt mening for Pjanic og klubben, at fortsætte samarbejdet.

Det vil ikke være overraskende, hvis Barcelona vælger at opsige kontrakterne fra flere andre spillere på holdet, der har store kontrakter.

Selvom det selvfølgelig må betragtes som store tab rent økonomisk, har klubben med deres ageren på transfermarkedet de sidste sæsoner, sat sig selv i positionen, hvor det nu lader til, at den bedst mulige løsning, er at betale højtlønnede spillere for at forlade klubben.

Seneste Nyheder