Koeman tror på truppen: Meget begejstret for den trup vi har

Lukas Jepsen - 11. august 2021
Koeman tror på truppen: Meget begejstret for den trup vi har
Photo: Getty Images

Lionel Messi er ikke længere Barcelona-spiller. Den argentinske troldmand er nu i Paris Saint-Germain, der har offentliggjort skiftet til Ligue 1-giganten på en to-årig aftale.

Barcelona-cheftræner Ronald Koeman har nu haft godt en uge, til at forholde sig til tanken om, et Lionel Messi ikke længere er, at finde på Camp Nou.

Timingen i den vilde udvikling, kunne næsten ikke have været værre for Koeman, hvis trup nu synes betydeligt svækket, fra den trup der leverede en skuffende tredjeplads i sidste sæsons La Liga.

Klubbens økonomiske problemer er endnu ikke overstået. Messi betyder selvfølgelig, at det pres på lønbudgettet ikke er der, men Barcas plan om at sælge en række løntunge spillere er ikke lykkedes – men det kan måske blive den kommende sæsons redning.

De røde tal på bundlinjen, betyder nemlig at Barca næppe kan regne med store stjerne indkøb denne sommer, og derfor bliver den hollandske cheftræner nødt til, at vælge mellem de spillere der nu engang er til rådighed.

Spillere som Philippe Coutinho, Miralem Pjanic, Martin Braithwaite, Samuel Umtiti og ikke mindst Antoine Griezmann, var alle spillere klubben havde håbet på at sælge denne sommer, men med Messis afsked, og de ringe muligheder for nye køb, kan den kommende sæson blive en ny chance for alle disse spillere – særligt de offensive.

Særligt Antoine Griezmann, synes at være en spiller der har taget ansvaret på sine skuldre og Koeman har da også fortalt AS, at han ser franskmanden som en yderst vigtig brik til den kommende sæson.

”Det har været nogle meget følelsesladede dage, men vi er frem for alt professionelle. Jeg har fortalt dem (spillerne, red.), at vi var nødt til at acceptere situationen, at vi ikke kunne ændre den, og at vi var nødt til at vise, at vi er gode nok. Det er vigtigt at have det bedste, men vi ændrer heller ikke vores ideer eller den måde, vi spiller på. Griezmann har spillet på sin position, og han har gjort det godt. ”

Koeman fortsætter med at udtrykke optimisme for den kommende sæson, og tror angiveligt stadig fuldt ud på, at den nuværende trup kan leve op til de krav og mål, klubben har sat.

”På trods af farvel til Leo Messi er vi meget begejstrede for denne nye sæson. Med den trup, vi har, de signeringer, vi har foretaget, og også unge spiller er kommet op, hvilket altid er fremtiden for denne store klub.

”Vi er overbeviste om, at vi vil give jer (fansene, red.) mange glæder i denne sæson. Med meget hjælp, mange ofre og et meget godt arbejde opnår vi maksimum. Vi ved, hvad det er at være fra Barca, og hvad denne klub repræsenterer.”

Seneste Nyheder