Laportas dramatiske u-vending: Nu overvejes Koeman-forlængelse

Lukas Jepsen - 14. juli 2021
Laportas dramatiske u-vending: Nu overvejes Koeman-forlængelse
Photo: Getty Images

FC Barcelona og kontraktforlængelser er for tiden ikke verdens bedste kombination. Det har hvert fald været en kilde til total og vedvarende forvirring denne sommer, selvfølgelig bedst illustreret ved, at Lionel Messi stadig er kontraktløs, men også de vedvarende rygter, der svirrer om cheftræner Ronald Koemans kontrakt.

Så sent som i går, kunne en lang række medier berette, at klubbens præsident Joan Laporta, endnu ikke har følt sig overbevist af den hollandske cheftræner, og derfor havde besluttet, at Koemans skæbne skulle afgøres, allerede tidligt i den kommende sæson – i slutningen af oktober, for at være præcis.

Og hvis det ikke skulle lykkes for Koeman, ville Laporta enten fyre Koeman, eller lade hans kontrakt løbe ud næste sommer.

Det er vigtigt at tilføje, at FC Barcelona har været spekulationernes højborg for mange medier denne sommer, med henblik på Messi, Koeman og en masse andre stjernes usikre fremtid, men klubpræsidenten har heller ikke ligefrem hjulpet sig selv, med en lang række udtalelser i øst og vest.

Ifølge mediet Ara, der i går var en af de første til at berette om Laportas deadline for Koeman, skriver nu, at klubpræsidenten er vendt på 180 grader, i løbet af en enkelt dag, og i øjeblikket overvejer, om ikke Ronald Koeman skal forlænges med det samme.

Ara rapporterer, at Laporta angiveligt har erkendt, at hans offentlige kommentarer om cheftræneren mod slutningen af ​​sidste sæson underminerede Koemans position – hvilket han beklager.

Udnævnelsen af ​​Jordi Cruyff som klubbens nye tekniske direktør ses som en måde for Laporta at reparere forholdet og styrke støtten omkring Koeman.
Præsidenten overvejer dog at gå videre og afveje, om han vil tilbyde Koeman en ny aftale til 2024. Hans nuværende kontrakt løber til juni 2022.

Igen, hvem ved egentlig hvad der foregår i Joan Laportas hoved. Det er ikke sikkert at Ara gør, men tanken om, at Barca muligvis ville søge en ny cheftræner, er ikke urealistisk, og den her u-vending fra Laporta, synes at tegne et billede af en klub, hvor der, hvert fald lige nu, ikke er lagt en helt klar plan for fremtiden.

Til Laportas forsvar, er det nok også svært at lægge store langsigtede planer, før Messi-situationen er helt afklaret – forhåbentligt med en ny aftale.

Seneste Nyheder