Messi hyldes af sin hjemby: 14 meter højt vægmaleri

Lukas Jepsen - 2. juli 2021
Messi hyldes af sin hjemby: 14 meter højt vægmaleri
Foto: Eric Alonso/Getty Images

Lionel Messi har ikke haft samme succes for det argentinske landshold, som manden han ofte sammenlignes med i landet, Diego Maradona. Heldigvis, holder det ikke argentinske fodboldfans fra at hylde den lille magiker.

På trods af, at Lionel Messi har haft en fuldstændig enestående karriere i FC Barcelona, har han til tider været udsat for hård kritik i hjemlandet Argentina, for ikke at levere på samme niveau, og sikre den succes det fodboldglade land hungrer efter.

Messi og det argentinske landshold har nu chancen igen, når holdet på søndag møder Ecuador i Copa America-kvartfinalerne. Men selv hvis det ikke skulle lykkes, bliver Messi, der trods alt nærmer sig enden af den fantastiske karriere, nu hyldet i hjemlandet – nærmere bestemt, i sin hjemby.

“Fra en anden galakse … og fra mit kvarter,” – Sådan lyder erklæringen på et nymalet, kæmpe stort vægmaleri af Lionel Messi i den argentinske by, hvor han blev født for næsten præcis 34 år siden.

Vægmaleriet dækker den ene side af en fire-etagers lejlighedsbygning i La Bajada-kvarteret i Rosario, hvor Lionel Messi boede som barn og vender mod den skole, han gik i.

“Vi tænkte på Leo og beundringen for ham, og vi tænkte, at der ikke er noget stort nok til at udtrykke det i Rosario,” – sagde Marlen Zuriaga, en af kunstnerne bag værket, til AFP.

Det 14 meter høje, 8 meter brede kunstværk, der blev afsløret torsdag, skildrer en skægget Messi uden trøje, og en mindre figur af spilleren som barn, der jonglerer med en bold.

Den voksne Messi har et par støvler, snørebånd bundet sammen, hængende om halsen. Den ene støvle er sort og den anden guld, der symboliserer de seks Golden Boots Messi har vundet som topscorer i Europa, hvilket er en rekord.

Barcelona-legenden – bredt betragtet som den bedste fodboldspiller i den moderne æra – har været den førende målscorer i Spaniens La Liga otte gange, også en rekord.

Selvom det hverken er første eller sidste gang, at nogen hylder, og sikkert også maler Lionel Messi, er det stadig fantastisk, at se støtten Messi har i sin hjemby, og at han hyldes, mens han stadig er aktiv.

Seneste Nyheder