Nægtede at tage på træningslejr: Nu vil Iliax Moriba forhandle kontrakt igen

Lukas Jepsen - 14. juli 2021
Nægtede at tage på træningslejr: Nu vil Iliax Moriba forhandle kontrakt igen
Foto: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Situationen angående det bare 18-årige FC Barcelona stortalent Iliax Moriba, synes at have taget en yderst ærgerlig drejning.

Den unge midtbanespiller, som klubben har store forventninger til og håb om, har kontraktudløb til næste sommer, og i den forbindelse, var både spillerens lejr og klubben enige om, at en kontraktforlængelse skulle på plads hurtigst muligt.

Desværre må kommunikationen et eller andet sted være gået skævt, for ifølge insidefutbol, havde Moriba og hans lejr en klar forståelse af, at den nye kontrakt skulle være på plads, og helst også underskrevet, inden de spillemæssige forberedelser til den nye sæson gik i gang.

Klubben havde, og har til dels stadig, flere prioriteter der vægter højere end at forlænge med en 18-årig spiller, der stadig har et år tilbage i klubben. Selvfølgelig hovedsageligt Messis kontraktsituation.

Derfor blev forhandlingerne sat på pause, hvilket gjorde Moriba så frustreret, at han har nægtet at deltage i klubbens træningslejr.

Noget tyder dog på, at det var en form for forhandlingsteknik, og ikke bare et vredesudbrud. Flere havde frygtet, at Moriba nu var klar til at sige farvel til Barcelona, men ifølge Mundo Deportivo, har Moribas agenter nu bedt klubben om et nyt møde, for at diskutere kontrakt.

Ifølge mediet, har Moribas mænd, under hele forløbet med at få forhandlet den nye kontrakt, være noget utilregnelige og svære at forhandle med.

Blandt andet berettes det, at klubbens første bud på en kontraktforlængelse, blev afvist via en e-mail, uden noget videre svar eller handling fra Moriba.

Hvis den 18-årige har et reelt ønske om at blive i klubben, ser det dog ud til, at han har dummet sig en smule. Ikke nok med, at han ikke træner med førsteholdet, og derved får betydeligt sværere ved at kæmpe sig til mere spilletid, har klubben nu samtidig, som resultat af det bizarre forhandlingsforløb accepteret, at Moriba måske ikke er at finde i klubben om et år.

Barcelona ønsker stadig at beholde midtbanespilleren, men hverken lønnen eller spilletiden, bliver efter alt at dømme det samme, som det havde været, hvis forhandlingerne ikke var gået i hårdknude.

Ifølge flere medier, skulle Manchester United holde godt øje med situationen, og være klar til at smide en ganske stor kontrakt efter Moriba, men Barca synes at have vægtet principper højest, i denne specifikke sag.

Et nyt møde er dog planlagt mellem parterne, og forhåbentligt, kan en aftale falde på plads, da det ville være en skam, at en så talentfuld spiller mister chancen for en potentiel karriere i Barcelona, grundet ringe evner ved et forhandlingsbord.

Seneste Nyheder