Nu skal der styr på økonomien: Joan Laporta vil stå bag ‘permanent lønnedgang’

Lukas Jepsen - 15. juli 2021
Nu skal der styr på økonomien: Joan Laporta vil stå bag ‘permanent lønnedgang’
Foto: Eric Alonso/Getty Images

2020/21 skulle være en overgangssæson for Barcelona med det følgende sommervindue, hvor truppen skulle tilpasses med de sidste spillere, så klubben igen kan nå til tidligere tiders storhed.

De planer blev dog desværre hurtigt smadret, af en række uforudsete udfordringer.

Først skabte Messis udmelding sidste sommer, om at han ønskede at skifte klub total panik, og selvom det lykkedes, gennem juridisk magtudøvelse, at holde ham i klubben, var det noget nær den værst tænkelige start på en sæson, der også skulle vise sig at være fyldt med skuffelser, omend den sluttede bedre end den startede.

Oven i den kedelige situation og sæson, gik det lige pludselig også op for klubben, at La Liga har et lønloft de skulle forholde sig til, hvilket matcher rigtig dårligt med klubbens absurd høje lønninger til en lang række spillere.

At man ikke har været på forskud med så vigtige sager, er under al kritik, og intet mindre end chokerende, men til klubbens ros, lader det nu til, at man tager tyren ved hornene, og arbejder på en permanent, lønnedsættelse, der skal sørge for, at klubben ikke ender med en gæld på næsten 200 millioner euro, nærmest udelukkende skabt af lønninger.

SPORT har rapporteret, at præsident Joan Laporta vil bede Gerard Pique, Jordi Alba og Sergio Busquets om at tage en lønreduktion på 40% på deres nuværende kontrakter.

Barça har desperat brug for nogle af deres største lønmodtagere til at træde op, og gå ned i løn, så de kan registrere deres nye spillere Sergio Aguero, Memphis Depay, Eric Garcia og Emerson Royal.

Selv Messi, har efter sigende accepteret en 50% lønnedsættelse på sin kontrakt for at blive i Barcelona.

Joan Laporta forpligtede sig offentligt til, at klubben ønskede, og vil foretage op til fire nye spillerkøb efter at have afsluttet de første fire. Ronald Koeman støttede op om den erklæring og sagde, at han ønsker en midtbanespiller i klubben i betragtning af manglen på dybde på midtbanen.

“Hvis vi ser de afgange, som der er eller kan være, kan noget mangle på midtbanen. Det er vigtigt at have en spiller, der hjælper os med at forbedre os, men lad os se, hvordan tingene vil udvikle sig frem til slutningen af ​​august, ” sagde han.

Seneste Nyheder