Officiel udmelding: Barca truer undskylder for video af Griezmann og Dembele

Lukas Jepsen - 8. juli 2021
Officiel udmelding: Barca truer undskylder for video af Griezmann og Dembele
Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

En kontroversiel video af FC Barcelonas Ousmane Dembele og Antoine Griezmann er blevet delt på nettet, har spillerne modtaget kritik – nu har klubben meldt ud om sagen.

Barcelona har udsendt en officiel erklæring som reaktion på bred kritik af stjernerne Antoine Griezmann og Ousmane Dembele efter fremkomsten af ​​en video af duoen, der ser ud til at håne personalet på et hotel i Japan.

Videoen skulle angiveligt være blevet filmet i 2019, og indeholder kommentarer fra Ousmane Dembele, der nu har placeret begge spillere og klubben i en ubehagelig situation.

Griezmann og Dembele undskyldte på sociale medier tidligere på ugen, men den hårde kritik er fortsat. Rakutens administrerende direktør og grundlægger Hiroshi Mikitan kaldte spillernes handlinger “uacceptable” i et tweet og sagde, at han ville “officielt protestere mod klubben.”

Og sagen har allerede haft konsekvenser fra Griezmann, der har mistet en sponsoraftale med den japanske virksomhed Konami,

Måske håbede Barca på, at sagen ville gå i sig selv, uden at klubben officielt behøvede at tage stilling, men den mulighed forsvandt ganske givet da klubbens trøjesponser, den japanske virksomhed Rakuten, har kritiseret klubben i skarpe vendinger.

Her er FC Barcelonas officielle udmelding i sin helhed:

” FC Barcelona beklager dybt utilfredsheden blandt japanske og asiatiske fans og partnere i vores klub forårsaget af en video, der blev vist for et par dage siden på sociale medier, hvor to førsteholdsspillere (Ousmane Dembélé og Antoine Griezmann) viste manglende respekt i deres holdning til flere medarbejdere på hotellet, hvor de boede.

”Denne holdning falder på ingen måde sammen med de værdier, som FC Barcelona repræsenterer og forsvarer.

”Klubbens og dens partneres værdier skal være noget, som FC Barcelona beskytter, og denne tro er til stede på alle niveauer i organisationen, fra bestyrelse og ledere til spillerne i klubbens forskellige sportshold.

”Klubben er forpligtet til at forbedre sin uddannelse i spørgsmål om race, diskrimination og mangfoldighed. Hos FC Barcelona er der ikke ikke plads til racisme eller diskrimination.

”FC Barcelona vil gerne undskylde offentligt over for alle klubbens fans og partnere, der føler sig utilfredse med denne begivenhed fra sommeren 2019, en tid, hvor klubbens ansvar faldt til en bestyrelsesdirektør og et ledelsesteam før de nuværende. Bestyrelsen, der i dag leder klubben, er forpligtet til at sikre, at episoder af denne art ikke gentager sig.

”Spillerne har allerede vist deres beklagelse og har undskyldt til japanske fans og partnere, noget klubben værdsætter. Ikke desto mindre forbeholder FC Barcelona sig retten til at træffe de interne foranstaltninger, som de finder passende. ”

Om sagen kan få større betydning for FC Barcelonas samarbejdspartnere i asien og Japan, må tiden vise.

Seneste Nyheder