Pedri storroses af Enrique: Aldrig set noget lignende før

Lukas Jepsen - 7. juli 2021
Pedri storroses af Enrique: Aldrig set noget lignende før
Foto: Shaun Botterill - UEFA/UEFA via Getty Images

EM-slutrunden sluttede for Spaniens vedkommende tirsdag aften, da holdet tabte til Italien på Wembley i straffesparkskonkurrence, men på trods af skuffelsen, er der mange positive aspekter at tage med sig fra slutrunden.

I betragtning af, hvordan turneringen startede for Spanien, er det sådan set ganske imponerende at, at La Roja formåede at spille sig op, og hele vejen til semifinalen.

Det var nok de færreste, der fra slutrundens begyndelse havde den store fidus til Spanien, eftersom der er tale om et hold, der gennemgår et længere generationsskifte, og derfor havde mange unge og relativt uerfarne spillere med til turneringen.

En af de unge spillere, var FC Barcelonas 18-årige stortalent Pedri.

Den unge midtbanespillers karriere er kommet flyvende fra start, og Pedris første sæson på Camp Nou blev en udtalt succes, hvor Pedri medvirkede i intet mindre end 52 førsteholdskampe, hvilket må siges at være dybt imponerende for en 18-årig i sin første sæson i så stor en klub.

Som resultat af den flotte sæson i Barcelona, var det ingen overraskelse, at Pedri blev udtaget til det spanske landshold, men at han har været så involveret, som tilfældet har været under slutrunden, havde fra start været svært at forudse.

Pedri blev udskiftet i 118. minut i spaniens kvartfinale mod Schweiz (for at gøre plads til straffesparksskytten Rodri) men ud over det ene minut på bænken, har Pedri spillet samtlige minutter for Spanien, og befinder sig lige nu på en tredjeplads, over de mest spillende spillere ved slutrunden, kun overgået af holdkammerater Unai Simon og Aymeric Laporte.

Fans af både Barcelona og Spanien, havde sikkert håbet på, at den unge midtbanespiller, om ikke andet for egen skyld, kunne have enten scoret eller assisteret i ett mål, det lykkedes ikke, men Pedri har bestemt vist sine kvaliteter uanset hvad.

Han har vist en utrolig sikkerhed på bolden, og er i skrivende stund den spiller med tredjeflest vellykkede afleveringer, og selvom det måske ikke er alle, der hele tiden har lagt mærke til ham, modtager Pedri kæmpe ros fra landstræner Luis Enriqeu, der beskriver Pedri som ‘unik’.

“Det Pedri har gang i, er unikt. Folk har ikke set noget som dette før nogensinde. Andres Iniesta var ikke sådan her som 18-årig. Det er fantastisk og unikt,” – siger Luis Enrique ifølge ESPN.

Efter 52 klubkampe og en slutrunde med tre gange forlænget spilletid, hvoraf Pedri som nævnt spillede så godt som alle minutter, kunne man unde den unge mand en velfortjent pause – sådan bliver det dog ikke.

På trods af Barcelonas ønsker, og en indsats for at holde Pedri ude af det spanske OL-landshold, drager han nu snart afsted til Tokyo, hvor han uden tvivl også vil blive en central del af holdet.

Barcelona håber selvfølgelig på, at en så ung spiller kan holde til det store fysiske pres, men Pedri selv, har udtalt at han ikke er træt, og ser frem til at deltage ved OL. Selvom det måske er imod klubbens ønske, kan man ikke benægte den enorme mængde international erfaring, som så ung en spiller har indsamlet, i løbet af bare en sommer er guld værd.

Seneste Nyheder