Pjanic spænder ben for klubskifte: Nægter lønnedgang

Lukas Jepsen - 15. juli 2021
Pjanic spænder ben for klubskifte: Nægter lønnedgang
Foto: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images

FC Barcelona har brugt hele sommerens transfervindue på, at arbejde med klubbens økonomi, hvilket har betydet flere spillerafgange allerede, og flere spillere forventes at forlade klubben inden vinduet lukker.

Mange spilleres fremtid er i den forbindelse noget usikker. Eksempelvis rygtes Antoine Griezmann væk fra klubben på daglig basis, mestendels ønsker Barcelona at skille sig af med angriberen grundet hans absurd høje løn, og et salg ville derfor gøre en stor forskel i budgettet, selvom klubben stadig værdsætter ham som spiller.

En spiller der hvert fald ingen tvivl er om, er midtbanespilleren Miralem Pjanic, der ankom til klubben sidste år, efter en lang og flot karriere i den italienske Serie A. Det stod dog desværre for både spiller og klub ganske hurtigt klart, at det var et klubskifte-flop af værste skuffe, og der har fra sommerens start, ingen tvivl været om, at Pjanic koste hvad det vil, skulle sendes videre.

Ifølge flere rapporter, er Pjanic selv ‘desperat’ efter et klubskifte for, at redde karrieren, hvorfor man umiddelbart skulle tro, at en handel ikke ville være et stort problem. Men der er én ting, der kan vise sig, at blive en gevaldig udfordring for Barcelona i deres bestræbelser på at sælge Pjanic – hans kontrakt.

Ifølge Diario Sport, er der en lang række klubber fra det meste af fodbold-Europa, der stadig tror på Pjanics talent. Særligt i landet hvor han havde så stor succes, Italien, er interessen stor.

Roma, Inter og Pjanics gamle klub Juventus, skulle alle være ivrige efter at hente bosnieren væk fra det catalanske mareridt, men for at det kan lade sig gøre, skal den 31-årige midtbanespiller gå betydeligt ned i løn, og den ide er Pjanic angiveligt langt fra begejstret for.
Derfor har Barcelona nu stillet Pjanic overfor et ultimatum.

Hvis ikke Pjanic accepterer at gå ned i løn, for at skifte til en anden klub, enten på leje eller en permanent aftale, føler Barcelona sig nødsaget til simpelthen at ophæve hans kontrakt – noget man meget sjældent ser med så prominente spillere, men klubben ser ikke andre udveje.

Måske spekulerer Pjanic endda i at blive købt ud af sin Barca-kontrakt af klubben selv, da han i dette tilfælde ville modtage en stor erstatning, og derefter være fri til at forhandle kontrakter og løn, med de klubber han nu måtte ønske.

Hvad der for bare et år siden, virkede som et spændende spillerkøb, er nu blevet til en pinefuld konflikt med penge som omdrejningspunkt, og det bliver yderst interessant at se, hvordan sagen udvikler sig herfra.

Seneste Nyheder