Rod i økonomien: Memphis Depay får 30% mindre i løn end først aftalt

Lukas Jepsen - 8. juli 2021
Rod i økonomien: Memphis Depay får 30% mindre i løn end først aftalt
Foto: Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images

Den hollandske angriber Memphis Depay, har endnu ikke spillet et eneste minut, men har allerede været tvunget til, at acceptere en ny og reduceret kontrakt på Camp Nou, som resultat af Barcelonas forsøg på, at minimere det enorme lønbudget.

Det er nok ikke alle, der ville være lige begejstrede over, at en ny arbejdsgiver pludselig giver 30 procent mindre i løn, på grund af en rodet økonomi. Og selvom den 27-årige hollænder Memphis Depay nok skal få brød på bordet, samt være glad for sit klubskifte, er netop sådan en lønnedgang han har måtte acceptere – det skriver Goal.

Den hollandske landsholdsstjerne er en af de fire spillere, der har flyttet til Camp Nou denne sommer sammen med Sergio Aguero, Eric Garcia og Emerson Royal.

Handlen er dog endnu ikke officielt afsluttet, da klubben har brug for at frigøre midler, både for at kunne betale og registrere de nye spillere, såvel som dem, man ønsker at forlænge med – eksempelvis Lionel Messi.

Depay har været meget ærlig omkring, at han længe har ville spille, ikke bare for Barcelona, men også for landsmanden Ronald Koeman, også inden parterne meldte ud, at en aftale var på plads. Derfor var forhandlingerne ganske givet heller ikke videre komplicerede.

Som udgangspunkt ville Depay ifølge Goal tjene 7 millioner euro om året, men den aftale har klubben nu altså måtte trække tilbage. I stedet må den formodede nye stjernespiller ‘nøjes’ med 5 millioner euro årligt.

Dette tal repræsenterer en 30 procent lønnedsættelse for Depay, men han hjælper gerne økonomisk, hvor han kan.
Et skifte til Barca ville have været umuligt, hvis Depay havde insisteret på den førstaftalte løn, og han vil gøre alt, hvad der er i hans magt for at fjerne eventuelle forhindringer for klubskiftet.

Eric Garcia er en anden, der også måtte se sin første kontrakt reduceret, for at et skifte kunne lade sig gøre.

Allerede i januar, havde den spanske landsholdsspiller en aftale på plads med den midlertidige klubpræsident Carles Tusquets, men som med Depay, har nuværende klubpræsident Joan Laporta, måtte overbevise ham om at gå ned i løn.

De nye spillere har, efter alt at dømme, intet problem med, at gå lidt på kompromis når det omhandler lønnen, og det skal klubben nok sætte pris på.

Alle muligheder for, at få styr på økonomien hurtigst muligt, undersøges nemlig af klubben, der med garanti gerne snart vil have lukket for spekulationer angående Messi, men det sker kun, hvis det lykkes at få bragt lønbudgettet betragteligt ned.

Seneste Nyheder