Sergi Roberto tæt på to års forlængelse: Går markant ned i løn

Lukas Jepsen - 18. august 2021
Sergi Roberto tæt på to års forlængelse: Går markant ned i løn
Foto: Alex Caparros/Getty Images

Først var det Gerard Pique, der accepterede at gå ned i løn for at hjælpe FC Barcelona med klubbens svære økonomiske situation, og nu har en anden af holdets veteraner, Sergi Roberto, gjort det samme.

Sergi Roberto er den seneste Barcelona-spiller, der har accepteret at skære i lønnen for at hjælpe klubben med at overvinde dens finansielle krise. Udover at acceptere en lønnedgang er backen også angiveligt klar til at underskrive en ny toårig kontraktforlængelse med den catalanske gigant.

Tidligere på ugen bekræftede Gerard Pique, at han accepterede en lønnedgang på 50% for at sikre, at klubben kunne registrere de nye spillere Memphis Depay og Eric Garcia, før Barcelona stod over for Real Sociedad i åbningskampen i den nye La Liga-sæson.

På det tidspunkt sagde Pique, at hans andre holdkammerater, også er indstillet på at acceptere reducerede lønninger i modsætning til tidligere rapporter, der påstod noget andet. Bare få dage senere ser 29-årige Sergi Roberto ud til at være den næste spiller, der får ordnet sin aftale med klubben. De nøjagtige detaljer om hans lønnedgang er dog endnu ikke afsløret.

Selvom mange spillere har været på nippet til at forlade klubben denne sommer, rapporterer Football Espana, at Roberto altid havde planlagt at blive på Camp Nou på trods af klubbens økonomiske problemer og interne politiske uroligheder.

Roberto er netop gået ind i sidste år af sin nuværende kontrakt, og har skabt interesse hos en række klubber rundt om i Europa, men backen ser ud til at være fast besluttet på, at blive i Barcelona.

Selvom Roberto var knyttet til en håndfuld italienske klubber og Premier League-mestrene fra Manchester City, vil han blive for at hjælpe med at genopbygge klubben i tiden efter Messi.

Udover, at Robertos beslutning uden tvivl vil varme Barca-hjerter verden over, får Ronald Koeman ganske givet også brug for alle de rutinerede kræfter han kan finde i sin spillertrup, og med over 10 år som en mere eller mindre fast del af førsteholdet, må Roberto siges at have netop erfaring.

Samtidig er den 29-årige spanier en af truppens mere alsidige spillere, der kan placeres både i forsvaret og på midtbanen, og eftersom det næppe bliver til flere spillerindkøb denne sommer, kan dette vise sig at være guld værd.

Seneste Nyheder