Sergio Busquets: ‘Vi var det dominerende hold’

Lukas Jepsen - 7. juli 2021
Sergio Busquets: ‘Vi var det dominerende hold’
Foto: Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Tirsdag aften på Wembley blev spanske håb om EM-guld slukket i fodboldens mest ondskabsfulde disciplin, da Italien sendte La Roja ud turneringen i straffesparkskonkurrence.

På trods af Spaniens rige fodboldhistorie, ikke mindst i nyere tid, var der ikke mange der fra starten af slutrunden, spåede et til dels ungt og uerfarent spansk landshold en plads i semifinalen.

Efter Spaniens første to gruppekampe, to skuffende uafgjorte resultater mod henholdsvis Sverige og Polen, virkede kampen på Wembley næsten decideret urealistisk, men målformen vendte tilbage i sidste gruppekamp mod Slovakiet.

Sidenhen kæmpede Spaniens sig igennem først Kroatien i forlænget spilletid, og Schweiz i straffesparkskonkurrence, og den stolte fodboldnation begyndte for alvor at tro på, at sommerens EM kunne være fødslen af en ny stor æra for spansk landsholdsfodbold.

Derfor, var det uden tvivl også en flok yderst skuffede spanske spillere, og nation for den sags skyld, der måtte se sig slået ud af slutrunden, så snublende tæt på en finaleplads.

En af holdets nøglespillere, anfører og den mest erfarne var Sergio Busquets, der viste sin vigtighed for holdet i og med, at han grundet Covid-19 var fraværende i Spaniens to første kampe, men vendte tilbage, og skabte bedre rytme i spillet.

På trods af skuffelsen, har den erfarne Barcelona-midtbanespiller fortalt til Uefa.com, at det har været en stor turnering for holdet, hvor mange unge spillere har lært en masse. Samtidig mener han, at resultatet sagtens kunne have været anderledes:

“Alle gjorde Italien til store favoritter, men vi viste, at vi er bedre end dem. Vi spillede med en masse unge spillere, og hele oplevelsen har givet dem meget selvtillid,” – siger Busquets og tilføjer:

“Dette hold kommer tilbage. Vi har vist de ting, vi ville, ved at eje bolden og genvinde den så hurtigt som muligt. Generelt mener jeg, at vi var det dominerende hold i kampen, men sådan er fodbold, og vi kan kun lykønske Italien,”

Det er altså slut for Spanien i denne omgang, og selvom en så stor og succesfuld fodboldnation, sjældent er tilfreds med at andet end en finaleplads, har Sergio Busquets ganske givet ret i, at der er et større perspektiv på slutrunden for holdet.

En lang række unge spillere fik den første smag på slutrundefodbold for landsholdet, og i betragtning af hvordan det hele startede, må Spaniens slutrunde vel siges at være mere end godkendt.

Seneste Nyheder