Sidste mulighed for salg? Tottenham overvejer Moriba-handel

Lukas Jepsen - 29. august 2021
Sidste mulighed for salg? Tottenham overvejer Moriba-handel
Foto: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Den 18-årige Iliax Moriba ser i den grad ud til, at være fortid i Barcelona efter en kontraktkonflikt, spørgsmålet er nu, om han forlader klubben via en transfer denne sommer, eller må vente på, at hans kontrakt udløber næste år.

Ilaix Moriba har været centrum for spekulationer lige siden Joan Laporta tiltrådte som Barcelonas præsident. Oprindeligt var den unges kontraktfornyelse en af ​​præsidentens prioriteter i hans nye embedsperiode. Den ene komplikation efter den anden har imidlertid gjort en ny aftale næsten umulig.

Angiveligt har Moriba og hans lejer ønsket en så stor lønforhøjelse, at Barca-ledelsen fandt det svært overhovedet at forhandle. På trods af flere tilbud fra klubben har midtbanespilleren og hans repræsentanter nægtet at forny eller endda bare forhandle klubbens forslag.

I sidste ende bestemte Joan Laporta, at Ilaix Moriba enten fornyer kontrakten eller tilbringer sin sæson på tribunen, medmindre der kommer et passende tilbud, hvilket nu synes, at være den langt mest sandsynlige udvikling i sagen.

Ifølge Gerard Romero, ser det ud til, at en køber i form af Tottenham Hotspur har meldt sig på banen, og er klar til at betale prisen på 20 millioner euro som Barcelona forlanger for La Masia-spilleren.

Desværre for både Tottenham og Barcelona, er den 18-åriges lønkrav igen et probleme. Ilaix far, hans primære repræsentant og hans bureau kræver 15 millioner for handlen og beder om en megaløn på 8-10 millioner euro om året.

For kontekst er det næsten lige så meget som Liverpools superstjerne Mohammed Salah tjener ifølge Barca Universal.

På et tidspunkt, hvor COVID-19 har påvirket økonomien i stort set samtlige af verdens klubber, synes Moribas krav nærmest surrealistiske og spørgsmålet er, om Tottenham er villige til at betale så høj en pris, for en bare 18-årig spiller.

London-klubben har dog ikke lang tid til, at overveje deres beslutning.

Flere rapporter indikerer, at Moriba, der nu er i sidste år af sin Barcelona-kontrakt, allerede har en aftale på plads med RB Leipzig, der har i sinde at få kontrakten på plads til januar, når Moriba frit kan forhandle med klubber uden for Spanien.

Seneste Nyheder