Trods Messi-afsked: Barca har ikke råd til Aguero og Depay-kontrakter

Lukas Jepsen - 6. august 2021
Trods Messi-afsked: Barca har ikke råd til Aguero og Depay-kontrakter
Foto: Eric Alonso/Getty Images

En ny rapport indikere, at Barcelona trods Lionel Messis chokerende afsked med klubben, stadig ikke vil være i stand til at registrere flere af klubbens nye store kontrakter, som aftalt denne sommer med eksempelvis Memphis Depay og Sergio Aguero.

Barcelona har det hårdt. Deres økonomiske situation har i en længere periode været voldsomt presset, og nu føler klubben konsekvenserne af mange års uansvarlige handler og økonomiske beslutninger.

Klubben har dog sommeren igennem stået fast på, at problemerne var til at løse, men det viser sig nu at være ganske forkert. Torsdag aften den 5. august gik fra optimisme og troen på, at Lionel Messis kontrakt var en formalitet, til komplet kaos og fortvivlelse – hvert fald blandt klubbens fans.

Gennem den sidste måned, hvor Messi teknisk set har været arbejdsløs, har optimismen blandt Barcelona-ledelsen ikke været til at tage fejl af, og på trods af at Joan Laporta forsøgte at undgå garantier, virkede klubben meget sikker på, at Messi nok skulle forlænge sin kontrakt.

Angiveligt kom La Ligas lønloft dog i vejen for dette, og nu har Barcelona ikke bare et kæmpe Messi-hul i truppen, men kan muligvis blive ramt endnu hårdere af lønloftet.

Messi er nemlig ikke den eneste Barcelona -spiller, som klubben kan få svært ved at registrere i La Liga-regi til den kommende sæson.

Ifølge den pålidelige journalist Alfredo Martinez, er de nye spillere Memphis Depay og Sergio Aguero blandt andre heller ikke blevet registreret endnu.

På trods af at der er gået mere end to måneder siden Aguero og Depays skrev under for Barcelona, er de stadig ikke kvalificerede til at spille i La Liga, selvom der kun er 10 dage før ligasæsonen 2021-22 begynder.

På trods af Messis afsked, er de økonomiske problemer langt fra løst, og Barcelona er stadig over lønloftet.

Medmindre flere af holdets løntunge spillere bliver solgt, meget snart, kan klubben stå med en yderst decimeret trup.

Ifølge Martinez vil sagen forblive den samme, indtil Barcelona formår at sælge flere spillere eller forhandle reducerede kontrakter for en række profiler.

Ronald Koeman har helt sikkert regnet med, at de nye spillere som Eric Garcia, Memphis Depay og Sergio Aguero, og ikke nok med at den hollandske cheftræner nu skal forberede sig på en sæson uden Messi, kan klubbens elendige økonomi også betyde, at klubbens nye spillere ikke er i betragtning til holdkortet.

Seneste Nyheder