Tuttosport: Barca-stjerne favorit til Golden Boy-pris

Lukas Jepsen - 28. juli 2021
Tuttosport: Barca-stjerne favorit til Golden Boy-pris
Foto: Wolfgang Rattay - Pool/Getty Images

En af FC Barcelonas absolut største talenter i længere tid, den bare 18-årige Pedri, betragtes som en af favoritterne til at vinde dette års prestigefyldte ‘Golden Boy’-pris.

Barcelona har gennem tiden, haft en utrolig evne til at opdage og opdrage fantastiske talenter gennem deres berømte akademi, La Masia. Spillere som Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi, Gerard Pique, Sergio Busquets er bare en håndfuld legendariske spillere, hvis karriere startede i det berømte ungdomssystem, og som sidenhen tog fodboldverdenen med storm.

Samtidig, har den catalanske gigant også ofte haft evnerne til, at scoute efter unge og yderst talentfulde spillere, og senere integrere dem på førsteholdet.

Navne som Dani Alves, Ronald Koeman, Ronaldinho er blot nogle få eksempler på spillere, der blev hentet til klubben i en ung alder, og sidenhen etableret sig som verdensstjerner.

En spiller i denne kategori, der om ikke andet har det klare potentiale til, at blive en verdensstjerne, er Barcas 18-årige Pedri.

Pedri blev hentet fra Las Palmas sidste sommer, og forbløffede La Liga såvel som resten af verden, med sin utrolige modenhed, der førte til en fast og afgørende rolle på det spanske landshold ved EM-slutrunden, hvor Pedri blev en af turneringens spillere med flest minutter.

Faktisk ifølge Tuttosport – den avis, som står bag Golen Boy-prisen (givet til den bedste U21 spiller på tværs af de øverste divisioner i europæisk fodbold) – er Pedri favorit til at vinde den prestigefyldte pris.

Spanieren er frontløber for prisen på bagsiden af ​​en ekstraordinær sæson i Barca, der blev efterfulgt af et fantastisk europamesterskab, hvor han blev udnævnt til turneringens unge spiller. Derudover var han med på turneringens hold.

Der er dog en voksende bekymring blandt Barcelonas-fans om Pedri og det store antal kampe, han på kort tid har medvirket i. Siden sit klubskifte, har han spillet 60 kampe på tværs af seks konkurrencer for klub og land, herunder fem, der gik i forlænget tid – det kan dog blive den afgørende faktor i afstemningen, eftersom man nemt kan argumentere for, at Pedri har haft den største rolle, af det nominerede på deres respektive hold.

Både Pedri og Barca, vil håbe af kåringen bare er starten på en lang og flot karriere, med masser af både personlig og holdmæssig succes.

Seneste Nyheder