Vildt rygte: Flere La Liga-klubber klar til at betale Messis kontrakt

Lukas Jepsen - 10. juli 2021
Vildt rygte: Flere La Liga-klubber klar til at betale Messis kontrakt
Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Da situationen omkring Lionel Messi og hans kontrakt med Barcelona, stadig ikke er løst, og derfor fylder utroligt meget, ikke bare i Barcelona men også resten af fodboldverdenen, tyder noget nu på en udvikling i sagen, til klubbens fordel.

En rapport fra Onda Cero hævder nu, at flere præsidenter for elite La Liga klubber nu er villige til, at hjælpe Barcelona med at sikre Messis kontrakt, da de mener, at det er i La Liga og spansk fodbolds bedste interesse.

Selvom det ikke synes at have anden end tekniks betydning, er Messi i øjeblikket fri på markedet, efter hans kontrakt udløb den 30. juni. Barcelona kæmper hårdt for at sikre en forlængelse, men er bundet af deres massive lønbudget, som skal skæres ned for at overholde La Ligas regler for fair play og løn, inden de kan imødekomme Messis nye kontrakt.

Catalanerne har i den forbindelse desperat forsøgt at få uønskede og løntunge spillere sendt videre, og der har været en hel del afgange med Jean-Clair Todibo, Konrad de la Fuente, Matheus Fernandes, Junior Firpo, Sergio Akieme og Carles Alena, der alle har forladt klubben. Det er dog trods alt ikke disse spillere, der har de største kontrakter.

Derfor overvejes flere salg også, og blandte andre, er Antoine Griezmann et af de mere fremtrædende navne, der sandsynligvis vil blive sendt videre sammen med sidste sommers misfit Miralem Pjanic.

For at hjælpe Barcelona ud af suppedasen, ser det ud til, at præsidenter for flere elite La Liga klubber er villige til at komme hjælpe klubben. Ifølge Barcauniversal, mener disse præsidenter, at Messi på Camp Nou er meget vigtigt for spansk fodbold og dens vækst. Derfor er de klar til at yde hjælp til Blaugrana, ved simpelthen at hjælpe med at betale for kontrakten.

Barcauniversal sætter dog ikke navne på nogle af de omtalte La Liga-klubpræsidenter, og det ville da også være en noget overraskende udvikling i sagen, men fra et økonomisk perspektiv, kunne det godt give mening.

La Liga-præsident, Javier Tebas, har imidlertid antydet, at Barcelona ikke får noget spillerum med hensyn til Fair Play-reglerne og lønloftreglerne for at imødekomme Messis fornyelse. Det er stadig uvist, hvordan situationen udvikler sig i de kommende dage.

Seneste Nyheder