La Liga får kæmpe pengeindsprøjtning: Barca modtager 2 milliarder kroner

Lukas Jepsen - 4. august 2021
La Liga får kæmpe pengeindsprøjtning: Barca modtager 2 milliarder kroner
Foto: Eric Alonso/Getty Images

Efter en lang og udmattende spekulativ sommer, ser det nu endelig ud til, at Lionel Messi kan underskrive sin nye kontrakt i FC Barcelona, og således afslutte sin måned som arbejdsløs, samt de mange spekulationer og nervøse holdninger angående kontrakten.

Ifølge Marca, kan kontrakten nu underskrives, da Barca har fået et økonomisk boost.

La Liga officielt indgået en aftale med investeringsselskabet CVC om at tilføre en kontant tilstrømning på 2,7 milliarder euro til den bedste spanske fodboldrække, hvilket vil have enorme økonomiske fordele for alle klubberne i ligaen.

Barcelona og Real Madrid, som to af de største organisationer i Spanien, vil især drage fordel af det med en bonus på henholdsvis 270 millioner og 261 millioner. Denne indsprøjtning af kontanter vil gå langt for at løse mange af de problemer, der er skabt for klubberne, takket være Covid-19-pandemien.

Barcelona har imidlertid været på en nedadgående bakke økonomisk, selv siden før pandemien takket være den tidligere præsident Josep Maria Bartomeus og hans bestyrelses inkompetence, hvert fald rent økonomisk.

La Liga -aftalen med CVC vil give Barça lidt luft i budgettet, og ikke mindst gøre det muligt for klubben, langt om længe, at få lukket aftalen med Lionel Messi.

Af de penge, de modtager, kan 15% (ca. 40,5 millioner euro) bruges på nye indkøb uden at skulle foretage yderligere salg. Indsprøjtningen vil også give La Liga mulighed for at øge deres lønloft. Dette var en af ​​de største forhindringer, der forsinkede Messis forlængelse af kontrakten.

Det betyder også, at Barcelona vil være i stand til at registrere alle deres nye indkøb, såsom Sergio Aguero, Eric Garcia, Memphis Depay og Emerson Royal, til førsteholdet forud for den nye sæson.

Et stort lettet suk kan ånde i Blaugrana-lejren, da den største vejspærring i vejen for den argentinske superstjernes fornyelse er tæt på at blive fjernet.

CVC vil arbejde tæt sammen med La Liga og bringe deres ekspertise fra 25+ år inden for forskellige sportsgrene som tennis og Formel 1 til markedsføring og vækst i ligaen.

Seneste Nyheder