Messi slog rekorder i argentinsk Copa America-fest

Lukas Jepsen - 29. juni 2021

Lionel Messi var i den grad i spillehumør, da Argentina slog Bolivia 4-1 i Copa America, og Messi selv slog sin egen og Javier Mascheranos delte rekord for flest landskampe.

For præcis en uge siden, blev Messi den spiller i argentinsk historie med flest landskampe, en titel, han delte med tidligere landsholds- og klubkammerat Javier Mascherano, og i nat dansk tid, placerede Messi med Argentinas sejr over Bolivia, sig alene på den ærefulde liste, med 148 landskampe for La Albiceleste.

Lionel Messi assisterede argentinernes første mål, efter bare 6 minutters spil, og afgjorde reelt set kampen i første halvleg, ved først at score til 2-0 på straffespark, og sidenhen til 3-0 lige før halvlegen.

Et mål, der nok vil glæde Barca-fans rundt om i verden, da det måske er en forsmag på, hvad der er i vente for klubben – Det var nemlig Sergio Aguero der havde næstsidste fod på målet.

At Messi ville slå rekorden for flest spillede landskampe, var givet allerede da startopstillingen blev offentliggjort, men det skulle vise sig, at blive en endnu mere historisk aften.

Messis andet mål, var nemlig nok til, at bringe den lille argentiner ind på en af de helt store lister af internationale fodboldspillere. Det var mål nummer 75 i den argentinske landsholdstrøje, og Messi placerer sig dermed på niendepladsen, over mest scorende landsholdsspillere igennem historien.

Tre andre spillere befinder sig ligeledes på 75 landsholdsmål, Ungarns Sandor Kocsis, Japans Kunishige Kamamoto og Bashar Abdullah fra Kuwait, og medmindre noget går helt galt for Messi, eller han trækker sig fra landsholdsfodbold efter denne omgang Copa America, vil han med garanti hurtigt rykke længere op på listen.

Med bare fem scoringer mere, ville han placere sig som nummer fem på listen, foran store navne, som eksempelvis Pele, og lige bagved den legendariske Ferenc Puskás.

Det var dog ikke bare en stor aften for Messi, men også for resten af Argentina, da holdet med sejren sikrede sig førstepladsen i gruppe A.

Argentina er nu ubesejret i 17 kampe, og derfor må regnes som storfavoritter til at gå videre, når holdet på søndag møder Ecuador i kvartfinalerne.