Mundo: Barca vil offentliggøre Messi-kontrakt torsdag

Lukas Jepsen - 4. august 2021
Mundo: Barca vil offentliggøre Messi-kontrakt torsdag
Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Ifølge den spanske avis Mundo Deportivo, kan fans af FC Barcelona og Lionel Messi meget snart ånde lettede op. Det berettes nemlig, at Messi underskriver sin kontraktforlængelse med klubben i morgen.

Efter mere end en måned som arbejdsløs, kan Messi efter alt at dømme meget snart møde op til træning i Barcelona igen.

Grundet La Ligas lønloft, har Barca nu i mere end en måned ikke kunne registrere Messi kontrakt, selvom den i flere uger nu har været en formalitet, da en aftale var på plads mellem spiller og klub.

For at nå i mål med aftalen, og under lønloftet, accepterede Messi at gå 50% ned i løn, og spørgsmålet har derfor i længere tid været, om klubben formåede at nå under lønloftet, men det er nu på plads, takket være en kæmpe kapitalindsprøjtning til La Liga fra investeringsselskabet CVC.

Ifølge dagens udgave af den spanske avis Mundo Deportivo kan datoen for den officielle udmelding om kontrakten allerede være i morgen, da Blaugrana arbejder hårdt på at lukke den meget omtalte forlængelse, før der opstår yderligere komplikationer.

Barcelona har været nødt til at påbegynde en stor indsats for at sælge spillere, og meget af det er stadig i gang. Samtidig er de i gang med at forhandle lønnedgang for mange andre spillere i truppen.

Efter Messis Copa America -sejr har optimismen med hensyn til en forlængelse været højere end nogensinde før. Der har dog været en række uforudsete forhindringer, der har bremset processen.

Den største vejspærring har været klubbens overfyldte lønmasse, der overtrådte Financial Fair Play -lønreglerne og overskred La Liga -lønrammen, som er blevet massivt sænket på grund af pandemien.

Men med La Ligas nye aftale med CVC, der har skudt omkring 2,7 milliarder euro afsted i ligaens retning, får samtlige klubber en enorm mængde penge, og Barca modtager hele 270 millioner euro fra aftalen, hvoraf 15% kan benyttes til spillerindkøb og kontraktforlængelser.

Så da Barca-ledelsen hørte om denne aftale, var de nok hurtigt klar over, hvor de 15% skulle investeres.

Seneste Nyheder